• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Odlentajmo skupaj

sobota

11. 07. 2015

Festival je dosegel svoj neizprosen vrhunec, v okviru tega pa vam zadnji dan ponuja obilico dogodkov, predstav in koncertov!

 Težko si predstavljamo Festival brez njegove zelene dnevne sobe ter Art Kampa in današnjih spremljevalnih prireditev, kjer imate danes še zadnjo možnost udeležbe na eni od družinskih ustvarjalnih delavnic, zanimivih igrah ali kreativnih predstavitvah. Še kako živa so tudi Živa dvorišča, medtem pa se na Glavnem trgu že bohoti umetniška ArtMar tržnica. Tudi Športni Lent je danes v polnem pogonu, kjer lahko še vedno zganjamo norčije v Človeškem namiznem nogometu, Footsnooku, ali pa se ohladimo v Dravi z Rope Swingom, za tiste z več poguma pa bodo ob 17-ti uri tudi Skoki v vodo s Starega mostu.  

Zgornja poplava dogodkov najavlja tudi dober počitek, tega pa si je pred večernim lentanjem najbolje privoščiti v zeleni energetski točki Festivala, kjer so danes za vas pripravili poseben program. Že ob 18-ti uri vas oder Triglav vabi na izjemne Balkan boys, ki bodo vsem znano magično energijo Balkana pretvorili etno balkansko glasbo, pomešano z različnimi stili swinga, gipsy glasbe, reaggaea in jazza ter s tem še bolj poudarili zibajoče oziroma skakajoče ritme balkanskega izročila. Balkan boys nas bodo spravili na pravo delavno temperaturo, ter to ohranjali tudi ko bo oder gostil sedaj že tradicionalno Karnevalko, ki bo okronana z vrtincem mask, plesa, ritma in zabave ob spremljavi plesne skupine Tigrice.

Ko se dan začne prevešati v večer in noč dobiva svojo moč, lahko v vročico sobotne noči vstopimo na enem izmed številnih odrov. Za bolj miren začetek najdaljše festivalske noči se lahko najprej napotimo na koncert Tinkare Kovač in banda v izjemen ambient Salona Uporabnih Umetnosti ob 20:30-ti uri. Za druge, ki si želijo zagotoviti najboljše energetsko izhodišče za dolg nočni pohod in desant na naslednje jutro pa je na Jurčkovem odru neustavljiv glasbeno-vizualni spektakel  The stroj ter Rudi Bučar & Istrabend.

Vašemu izhodišču primerno lahko sedaj koncert Tinkare Kovač začinite s Salonskim večerom v edinstvenem srednjeveškem ambientu Sodnega stolpa ter se potopite v mešanico slovenskega glasbenega izročila, countryja, tanga, cajuna in anglo brass glasbe z elementi hip-hopa, šansona in noisa. V kolikor pa so vaš že ogreli The stroj pa vas Večerov oder vabi na koncert Ane Popovič ter zasedbe The Can of Bees. Ana Popovič je svetovno znana blues-rock kitaristka srbskega porekla, ki bo v Mariboru nastopila prvič. Večkratna nominiranka za najboljšo žensko igralko bluesa na najprestižnejših svetovnih "Blues Music Award" nagradah, bo občinstvu Festivala predstavljala svoje največje uspešnice in predelave blues rock klasik. Oder Zavarovalnice Maribor Minoriti pa v tem času gosti zaključno dejanje letošnjega 3. Jazz podija z Vasili Hadžimanov band ter Igorjem Leonardom.  

Kot se za zadnjo festivalsko noč spodobi pa je poskrbljeno tudi za pestro nočno dogajanje ter ples do zgodnjih jutranjih ur. Ob polnoči bo nebo nad dravskim nabrežjem z nekaj novosti razsvetlil veličasten ognjemet, razsvetlil pa bo tudi pot do najbližjega plesišča. Na Mladininem odru bosta za prave vibracije, kanček humorja in predvsem dobro energijo poskrbeli srbski skupini Metak za zlikovca ter Neozbiljni pesimisti, ki s koncertom začnejo ob 23-ti uri. Da noč slučajno ne bo prekratka, bo plesišče kot gost od zore naprej še vedno pretresal vsem znan Bloody Tadi. Le malce nižje pa vam oder Minoriti obljublja nepozabno in noč pod plesno taktirko jugoslovanskega elektronskega jazza, kot tudi latinskih, afriških ter brazilskih ritmov. Na plesišče vas vabita Željko Kerleta iz Srbije ter Who, ki bosta za gramofoni gostila tudi gosta presenečenja. Nabrusite plesne čeveljce ter se nam pridružite!

 

Nazaj na Novice