• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sobota

11.07.2015

21:00

Sodni stolp

Koncert

SALONSKI

Domen Finžgar, vokal, harmonika
Jana Arlič, violina
Larisa Petrič, violina
Žiga Barba, pozavna
Jernej Brezovar, ukulele, klavir
Miha Hafner, rog

Salonski so šestčlanska akustična zasedba, ki se ne ozira na oznako indie folk in ki se nikoli ni odrekla urbanim zvokom. V mešanico slovenskega glasbenega izročila, countryja, tanga, cajuna in anglo brass glasbe tako vedno znova vtira elemente hip-hopa, doo wopa, šansona in noisa. Njihova glasba je edinstvena, predvsem pa so koncerti neponovljivi, saj se zasedba vseskozi menjava, stari napevi pa preoblikujejo.

V Maribor Salonski prihajajo s še svežim glasbenim albumom z naslovom Eden, ki je izšel pri založbi Klopotec. V njem se sprehajajo po zvočnih pokrajinah bibličnega rajskega vrta. Od vzpostavitve raja, do izgnanstva iz njega, se rajski vrt predstavi v sodobni preobleki, s sodobnimi problemi Adama in Eve. Ker gre za mlado zasedbo, se sporočilnost glasbe v Ednu ukvarja s problemi mladih (npr. nezmožnost zrelih ljubezenskih razmerij), preizprašuje se nasilje nad ženskami v klasičnih country baladah in išče razloge za izgubo raja. Navidez zahtevnih tem se nikoli ne lotevajo brez humorja, in nikoli moralistično, zato je Edenski koncert intimen glasbeni večer primeren za vse generacije.

Svojevrsten podvig je predstavljala vizualna podoba za Eden. V ta namen so Salonski povabili domače in tuje grafične mojstre in skupaj so ustvarili rajske sitotiskane plakate in dvobarvne linoreze. Vse si bo mogoče ogledati na dan koncerta.

Obišči spletno stran

S prijazno pomočjo: