• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Enodnevnik: Ni še konec, ne …

nedelja

12. 07. 2015

O tem, da zadnji dan festivala še ne pomeni, da se vidimo šele čez eno leto, v tokratnem enodnevniku z Urško, producentko pisanega dogajanja v parku.

Vsakič znova je zadnja sobota Festivala Lent najbolj vesel dan in posledično pospravljalna nedelja najbolj žalosten dan v Art kampu

Veselimo se, ker se je vse izteklo »ta man« in da bo konec dvajsetdnevnih naporov; žalostimo, ker se vsako leto program vse prehitro izteče, saj intenzivni programski dnevi minevajo kot trenutki. Z nedeljo se zaključi tudi ustaljen delovni ritem, ki smo ga vzpostavili v parku v zadnjih treh tednih ...

Jutranja kavica ob 9.00. Takrat se nas zbere na kupu cela družina tehnikov, koordinatorjev, mentorjev, prostovoljcev. Deset  litrov domače turške zadostuje zgolj za eno rundo. Ob kavi analiziramo prejšnji dan, se nasmejemo raznoraznim prigodam, ki so se zgodile v parku in ob večerih med lentanjem. Zmenimo se, kaj bo sledilo ta dan, kako se ga bomo lotili, potem pa vsak na svoj konec parka. Dopoldanski del se izteče in se dobimo na kosilu pod krošnjami, si malo oddahnemo, zavijemo na remont v razvajalnice in horuk v popoldanske dogodivščine na odru in v ostalih sklopih. Po večernem koncertu, ko so pospravljene vse jase, vsa prizorišča, se sestanemo še na večernem posvetu, saj izvedba več kot petdesetih aktivnosti dnevno terja veliko komuniciranja, složnosti, sodelovanja, usklajenosti in potrpežljivosti. Da pa so rezultati naših prizadevanj veseli, zadovoljni in hvaležni obrazi in mnogo iskric v očeh, pa je potrebna še srčnost.

Te Artkampovcem res ne manjka. Vsak dan raste, se veča in množi.

Ko uživaš v svojem delu, uživajo tudi drugi. Sicer ni lahko, je pa fajn.

Spekli smo več kot 850 ajdovih vafljev, da so se lahko posladkali vsi nastopajoči na našem odru, izdelovali vse mogoče, se preizkušali v marsičem, plesali tudi z dežjem, srečevali stare znance in prijatelje od blizu in daleč, namazali nekaj pikov, poiskali kašno mamo, kovali nova prijateljstva, za konec pa se odeli v kostume in festival proslavili s Karnevalko. Danes je pospravljalna nedelja, ko nas iščejo zamudniki, mimoidoči pa žalostni spremljajo naše »fizikaljenje«.

Vendar pa današnja nedelja le ni tako žalosten dan zaradi konca Art kampa. V naslednjih dneh bomo resda iz parka odstranili objekte, opremo in materiale, vendar ne vseh, saj jih bomo še potrebovali.

Na veselje zvestih obiskovalcev se letos Art kamp ni poslovil za celo leto, poslovil se je le za nekaj dni. Vsako soboto in nedeljo bomo do konca avgusta ponavljali ritem Art kampa v Polentnem Art kampu, sicer v manjši meri in tudi v manjši zasedbi, a z veliko ustvarjanja, plesa, v družbi dobre glasbe, knjig, športa, razvajanja … v parku, pod najlepšimi krošnjami v mestu.

Vsega skupaj bomo letos izvedli 27 programskih dni, ki vključujejo koncerte, predstave, delavnice, predstavitve. Čaka nas še ogromno dela, še več kot polovica zastavljenega. Zato se za pridnost in fajnost za nazaj, za danes in za naprej iskreno zahvaljujem vsem mojim predanim Artkampovcem, s katerimi bomo lentali še celo poletje. En velik HVALA in trikrat HURA za nas!

In za vas, ki ste z nami.

Urška Košica, producentka Art kampa

Nazaj na Novice