• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sobota

11.07.2015

23:00

Mladinin oder

Koncert

METAK ZA ZLIKOVCA (SRB) • NEOZBILJNI PESIMISTI (SRB)

Metak za zlikovca (SRB)

Ivan Simić – kitara, saksofon
Danilo Jovičić – trobenta
Milan Simić – bas kitara
Aleksandar Dimitrijević – bobni 

Beograjska instrumentalna skupina se je s svojim avtentičnim glasbenim izrazom – mešanico funka, roka, surovega kitarskega zvoka in elementov jazza in afrobeata – hitro uveljavila na beograjski alternativni sceni. Bend je koncertno aktiven od 2008, poleg številnih nastopov v Srbiji pa se je podal tudi po klubih v regiji, predvsem v Avstriji, Sloveniji in na Hrvaškem. Po oceni bralcev spletnega magazina Popboks je bil njihov nastop v domačem klubu SKC najboljši koncert leta 2008, isto leto pa so dosegli tudi drugo mesto v kategoriji najboljših mladih bendov.

Prvenec Live@Underground iz leta 2010 je bil izdan pri hrvaški založbi Slušaj Najglasnije in prejel odlične ocene ter kritike. Lani je pri Balkanrock Records luč dneva ugledala še druga, ustvarjalno zrelejša studijska stvaritev Lagos Express, ki jo zaznamujejo bolj raznovrsten zvok, bolj domišljeni aranžmaji in prepoznaven avtorski pečat.

Neozbiljni pesimisti (SRB)

Igor Olujić – vokal
Boris Mišić – kitara, spremljevalni vokal
Igor Martinko – violina / trobenta , spremljevalni vokal
Davor Demonja – bobni
Damir Demonja – klaviature, spremljevalni vokal
Denis Jerbić – tolkala
Peđa Maćuš – saksofon, klarinet
Dragan Tomić – bas , spremljevalni vokal
Boris Golub – kitara 

Devetčlanska "AntiGlobalEtnoPunk" skupina poskakuje na odrih in zabava publike po raznih državah že od leta 2003. Skupina si je v teh letih nabrala veliko koncertne kilometrine in izpilila svoj etno punk zvok, ki ga začini še s kančkom humorja in pristne vojvodinske energije. Leta 2010 so izdali prvenec Neka bude što biti ne može pri založniški hiši SKC Novi Sad. S tega albuma so posneli tudi dva video spota "Divan Dan" (v sodelovanju s skupino ATHEIST RAP) in "Sunce Tuđeg Neba", ki so ga snemali v Parizu v okviru njihove evropske turneje. Skladbi sta se uvrstili na top liste oddaj in medijev, kot so Gruvanje, RockFM Online, pesem "Divan dan" pa je na top listi MTV-ja ostala cel mesec dni. Marca je skupina izdala drugi album, skupaj z njim pa tudi video spot "Sve na Silu".

Obišči spletno stran , 2

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: