• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Enodnevnik: Sami stari znanci

torek

07. 07. 2015

V tokratnem enodnevniku svoje razmišljanje z nami deli Šegec, producent legendarnega festivalskega prizorišča, ki je letos zamenjalo lokacijo.

Dvomi o tem, ali se bo Jurčkov oder na novi lokaciji prijel, so bili na srečo odveč. Zadovoljni obrazi poslušalcev, kot zapoje Benč »sami stari znanci« zgovorno povedo, da nismo brcnili mimo. Včeraj je Vezoviškova ekipa dodobra ogrela razpoloženo publiko. Ko ga skupaj nažigajo mojstri, kot so Boco, Bezget, Atanasovski … , ne more bit slabo. Čeprav še na tonskih vajah nismo natančno vedeli, kako bo zgodba zvenela. In potem Zoki zaključi s svojo »O, moj Maribor je tak fejst nor … ko vino brcne pamet v rit … « smo ga najbolj vztrajni seveda poslušali in upoštevali. Tam, v KGB-ju, kjer je vedno luštno. Na poti domov pa ti ptički žvrgolijo, da morebiti ne bi bilo slabo malo prej ubrati smeri proti domu. Ampak tudi to je Lent.

Danes bomo na Jurčkovem odru gostili Gala Gjurina in kar enajstčlansko zasedbo. Na prejšnjem Jurčku bi bilo to kar malo težko in predvsem tesno. Glasbeno nas bo popeljal v nora dvajseta, v mafijske čase prohibicije, charlestona, dixielanda in jazza iz New Orleansa. Dvomim, da bodo ritke ostale na »pojštrčkih«!

Vladimir Šega, producent Jurčkovega odra

Nazaj na Novice