• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

JANEZ BONČINA BENČ & BENDOLOGIJA ● TOMAŽ DOMICELJ

Janez Bončina Benč & Bendologija 

Janez Bončina Benč – vokal
Jani Moder – kitara
Blaž Jurjevčič – klaviature
Jan Gregorka – bas
Žiga Kožar – bobni 

Janez Bončina Benč je glasbenik, avtor in soustanovitelj legendarnih skupin September, Mladi Levi, Srce, Yu Rock Selekcija in Junaki nočne kronike. V svoji obsežni glasbeni karieri je ustvaril mnoge zimzelene pesmi, kot so Zlata obala, Ob šanku, Navali narod na gostilne, Ta noč je moja, Poet, Kadar ognji dogorijo.

Na zadnjem kocertnem projektu je Bončina predstavil pesmi iz vseh njegovih glasbenih obdobij.

Tomaž Domicelj  

Tomaž Domicelj - vokal, kitara
Lado Jakša - klarinet, saksofon, klaviature

Zase pravi, da ni legenda, temveč ikona. Dodajmo, da je najstarejši slovenski kantavtor, kitarist, slavist in prevajalec.

Sprva se je učil igranja na violino in orglice, pri šestnajstih pa tudi na kitaro. Pri sedemnajstih sta v njegovi gimnazijski skupini Helioni nastopala Jernej Jung in Janez Bončina. Prvič je odšel v Anglijo leta 1967 in se po vrnitvi v Slovenijo odločil za samostojno glasbeno pot. V petdesetletni karieri je ustvaril več kot 400 pesmi, med katerimi so najbolj znane "Stara mama", "Danes bo srečen dan", "Jamajka", "Avtomat", "Življenje je lepo", "Kamionar", "Hondoidi", "Gospod direktor", "Špricer blues", "Banane", "Najmočnejši ostanejo", "Bil je tako prikupno zmeden", "Ko se zjutraj zbudiš", "Slovenskega naroda sin" in še in še bi lahko naštevali.

Na Lentu smo Domicelja videli že v vseh mogočih kombinacijah, od solističnih nastopov preko Projekta Triglav do Triumvirata in 7 Veličastnih. Letos je na Jurčkov oder spet povabil dolgoletnega prijatelja, vsestranskega umetnika Lada Jakšo, ki bo k Tomaževemu muziciranju in petju prispeval izvirne improvizacije na klarinetu, saksofonu in klaviaturah. 

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: