• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Kaj pripravljajo festivalski pokrovitelji

petek

26. 06. 2015

Predstavljamo vam izbrane aktivnosti pokroviteljev letošnjega Festivala Lent.

Priložnostni poštni žig

Na dan odprtja Festivala Lent bo v uporabi tudi priložnostni poštni žig, ki ga bo izdala Pošta Slovenije. Žig bo 26. junija 2015 v uporabi na pošti 2116 Maribor (Partizanska c. 54), od 3. do 11. julija 2015 pa bo na voljo tudi na izpostavljenem okencu, ki bo delovalo v sklopu festivala na prireditvenem prostoru.

Posebej bo vse dni trajanja festivala, to je od 26. junija do 11. julija 2015, na pošti 2002 Maribor v uporabi tudi slogan v strojnem poštnem žigu.

Metoda Skovik 

Art kamp, 2. VII., 16.00–20.00, poučne delavnice o hosti

Metoda Skovik, Odica po domače, je hči čuka, ki se je oženil s sovo. Podedovala je vso pamet. Zato vas vabi, da se ji pridružite in skupaj spoznate bogastvo host. Za vse hu-hudomušne in radovedne smrklje in mulce pripravlja poučne dejavnosti, polne zabave.
Delavnice omogoča izvirska voda Oda, blagovna znamka Pivovarne Laško.

Aplikacija DRAJV

Zavarovalnica Triglav predstavlja nov produkt - mobilno aplikacijo DRAJV, ki spodbuja voznike k varnejši vožnji. Gre za prvo tovrstno aplikacijo na slovenskih tleh, ki pa ne nagrajuje le varnega vedenja na cesti s prihranki pri avtomobilskem zavarovanju, temveč bo pomembno prispevala tudi k dolgoročnejšemu spreminjanju navad slovenskih voznikov.

Vse informacije o aplikaciji DRAJV so predstavljene na spletni strani http://drajv.triglav.si/.

 

Stripoteka – Večerkova delavnica z dr. Horowitzem

6., 7. VII., 17.00–19.00, Art kamp

Kako ustvariti svojo stripovsko zgodbico? Vabljeni na delavnico z dr. Horowitzem, Večerovim karikaturistom in avtorjem stripov.
V sodelovanju s Cirilom Horjakom in Večerom.

Vijol'čni športno-zabavni izziv z Novo KBM

Dragi ljubitelji zabave in nogometa,

za vas smo na Glavnem trgu pripravili športno-zabavni izziv, ki bo odet v barve prvakov.

Vabimo vas, da se nam pridružite v nogometnem Fun parku Nove KBM v petek 10.7.2015 in soboto 11.7.2015 od 17-22. ure, kjer boste lahko igrali nogomet in se preizkusili v hitrostnem streljanju na gol. S hitro nogo se boste potegovali za glavno nagrado VIJOL'ČNO PREDPLAČNIŠKO VISO v vrednosti 150 EUR. Nagrajenih bo, kar 33 najhitrejših strelcev. Predvidoma ob 19. uri, pa nas bodo obiskali tudi vijolični prvaki!

Pridite in osvajajte nagrade tudi vi! Pomerite se z najboljšimi!

Seveda nismo pozabili tudi na kreativne glavce, zanje smo pripravili prav poseben fotografski izziv, izbrana nagrajena fotografija bo prejela VIJOL'ČNO PREDPLAČNIŠKO VISO v višini 100 EUR.

Več o pravilih obeh nagradnih iger najdete na:

https://sl-si.facebook.com/nova.kbm 

FerFud na Lentu

10. in 11. 7., na promenadi Festivala Lent

Mlada, kreativna, sodobna in uspešna kuharja Mitja ter njegov pomočnik Janez sta dobila idejo, da bi ljudem približala slovenske tradicionalne jedi pripravljene na sodoben način. Po Sloveniji se bosta vozila s »food truckom« in delila kulinarično izkušnjo. Kuharjema bo nasvete delil mojster Luka Jezeršek.

Partnerja projekta sta gostinstvo Jezeršek in podjetje Hofer, ki projekt podpira s kakovostnimi sestavinami. Bistvo projekta Ferfud je obuditi stare slovenske jedi ter jim dodati pridih svežine in sodobnosti. Fine grižljaje vsak plača toliko kolikor se jim zdijo vredni  oz. z objavo na Twitterju ali Facebooku. Vsi, ki se bodo prepustili užitkom dobrot, bodo hkrati prispevali za dober namen, saj bodo zbrana sredstva namenjena projektu Botrstvo.

Nazaj na Novice