• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Enodnevnik: Če bo treba, še bomo mi mačke žrli

petek

10. 07. 2015

Današnji enodnevnik o produkciji Podlunškovega air showa, prevozih, gostincih in obljubah za 2016 z Andrejem.

Med Festivalom Lent je bil po 15 letih v sredo za naš TOZD Prevozi umetnikov prvi prevozov prost dan! Kljub »zazipanosti» bodo naši vozniki Volek, Samo, Željko, Bošta, Tona in Jura med Festivalom Lent prevozili med Dunajem, Ljubljano, Zagrebom, Benetkami, Celovcem in še kod približno 11000 (beri: enajsttisoč) kilometrov! Vsaka jim čast! Prenašati vročino, umetnike, kolone, mejne prehode ... pa  v 23 letih brez ene same nezgode.

Drugi naš TOZD Gostinci je po zadnjem dežju že mesil večje količine testa za kruh, pizze, čevapčiče, palačinke in še kaj, pa da bodo lahko dežurni nergači spet govorili o samih čevapih na Festivalu Lent. Zgolj v vednost, da je na letošnjem festivalu 28 gostinskih stojnic, v katerih dela 89 kuharjev in natakarjev (brez Sladolenta), izmed teh kar nekaj takšnih, ki so z nami več kot 20 let!

Za tretji TOZD Vremenarji pa sem upal, da prihaja končno bolj miren dan. Po nekaj dneh gledanja v nebo ali dež bo ali ne, branju vseh razpoložljivih vremenskih aplikacij, posvetovanju z edinim profesionalcem našega TOZD-a Tomotom in seveda usklajevanju ali prireditve prestavljati na »suhe« odre ali pa vztrajati, kdo bo koga, ali mi dež ali on nas.

Se pa pravkar ukvarjam z edino mojo »umetniško« produkcijo na letošnjem festivalu, Air Showom Petra Podlunška, akrobatskega pilota Aerokluba Murska Sobota. Podlunšek kroji svetovni vrh akrobatskega letenja z motornimi letali, njegov show pa se bo zgodil danes, v petek, 10. julija ob 18. uri nad Dravo. Uskladiti je namreč potrebno zadostno število reševalcev, gasilcev, potapljačev, pa dogovoriti vse z odgovornimi iz Agencije za civilno letalstvo RS, da bomo Petra v Mariboru lahko videli še kdaj. Še vedno imam željo, da bi enkrat sedel z njim v njegovo zračno Formulo 1.

Aja, pa da ne pozabim, Festival Lent 2016 BO, GlOder tudi, pa plaval bo … pa,če bo treba, še bomo mi mačke žrli!

Andrej Borko, pomočnik direktorja

Nazaj na Novice