• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM
 
NOVICE

Podpirajo Lent, bogatijo Maribor

ponedeljek

15. 06. 2015

Festival Lent je kulturni dogodek in ena izmed vodilnih blagovnih znamk, ki Maribor umešča na mednarodne kulturne zemljevide. Prehojeno pot do uspeha nikoli nismo premagovali sami, saj naše poslanstvo podpirajo številna slovenska in mednarodna podjetja ter institucije.

Skupaj s partnerji, pokrovitelji in sponzorji nam je uspelo iz majhnega folklorističnega festivala zgraditi enega največjih tovrstnih festivalov, ki vsako leto znova preoblikuje utrip našega mesta.

Kaj so nam pred letošnjim festivalom nekateri izmed njih zaupali?

Nova KBM

Festival Lent že 23. leto zapored nadaljuje poslanstvo povezovanja različnih kultur, ljudskega izročila in umetniških žanrov in Nova KBM je bila v skladu s svojo strategijo družbene odgovornosti vseskozi ob njem. Kot eden največjih slovenskih festivalov in bolj prepoznavnih dogodkov te vrste v Evropi Festival Lent daje obiskovalcem priložnost, da se naužijejo kulturnih, zabavnih in drugih prireditev. Festivalski dnevi so čas, ko se utrip Maribora pospeši. Na prizoriščih po mestu se zberejo ljudje ne le da obiščejo koncert, predstavo ali nastop, temveč se tudi srečujejo s prijatelji, znanci, se družijo in sprostijo. Hkrati festival za mnoge v mestu pomeni odlično poslovno priložnost. Zato je prav, da ga ohranjamo, četudi v nekoliko spremenjeni obliki.

Pivovarna Laško

Festival Lent je eden od nosilcev kulturnega in družbenega dogajanja v Sloveniji ter ima izreden doprinos dogajanju v mestu Maribor. Družbe Skupine Laško so že vrsto let podpornik Festivala Lent in verjamemo, da bo tako ostalo tudi v prihodnje.

Pošta Slovenije

S ponosom lahko povemo, da s Kulturno prireditvenim centrom Narodni dom Maribor sodelujemo že kar nekaj let. Tradicijo sodelovanja z največjim mednarodnim poletnim festivalom, Festivalom Lent, ohranjamo tako rekoč že skoraj celo desetletje. Festival Lent ni le festival druženja, ampak ponuja odlične koncertne, glasbene, gledališke predstave ter predstave oz. delavnice za otroke. In zakaj je Festival Lent tako poseben? V dogajanje je vpeto celotno mesto Maribor – različni trgi, ulice, dvorišča, park, nabrežje reke Drave – Lent, po katerem je festival dobil ime. V skladu s strategijo sponzoriranja v Pošti Slovenije podpiramo tovrstne kulturne oz. družbeno odgovorne projekte. Veselimo se letošnjega Festivala Lent, ki nam bo popestril prve poletne dni.

Spar Slovenija

Festival Lent, ki je že dolgo močno vpet v kulturno in zabavno dogajanje Maribora, predstavlja del tradicije mesta in ponuja nekaj za vsakogar. Ponosni smo, da lahko festival podpiramo že šesto leto. S tem želimo prispevati svoj delček k živahnemu utripu štajerske prestolnice in delovanju njene lokalne skupnosti. 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru

Univerzitetno mesto Maribor potrebuje kvaliteten program ob študiju oz. šolanju, zato ŠOUM že vrsto let podpira Festival Lent, saj s tem posredno omogoča, da mladi spoznajo in se udeležijo širokega spektra dogodkov. Potrebno je pokazati, da Maribor je mladim prijazno mesto, kar Festival Lent s pestro raznolikostjo programa zagotovo omogoča. Lahko celo trdimo, da Festival Lent zaključi študijsko leto, ter mlade popelje na zaslužene počitnice. ŠOUM pa bo podporo festivalu, tako kot vsa leta do sedaj, ponujala tudi v prihodnje. 

HSE

Družbe skupine HSE, tako krovna družba Holding Slovenske elektrarne, kot obe družbi iz lokalnega okolja, Dravske elektrarne Maribor in HSE Invest, smo se tudi letos, že trinajstič zapored odločile podpreti enega največjih evropskih festivalov, Festival Lent.
Skupina HSE je največja slovenska organizacija s področja elektroenergetike ter največji proizvajalec in trgovec z električno energijo na veleprodajnem trgu v Sloveniji in kot taki se več kot zavedamo, da je potrebno okolju, ki mu s svojo dejavnostjo jemljemo po drugi strani tudi vračati. Čeprav smo primorani v številne ukrepe racionalizacije na vseh področjih, po svojih najboljših močeh pomagamo, da bo tudi letošnji festival programsko zanimiv in bo zadovoljil pričakovanja obiskovalcev. V skupini HSE že od leta 2005 namenjamo posebno pozornost okoljskemu ozaveščanju najmlajših z blagovno znamko MODRI JAN, zato letos z veseljem podpiramo osmi zaporedni Art kamp, ki je v prvi vrsti namenjen prav njim. Iskreno želimo, da se na ustvarjalnih delavnicah in ob predstavah, ki bodo potekale v mestnem parku, zabavajo in tudi kaj koristnega naučijo, predvsem pa, da jih z dogodkov ne bo pregnal dež. Zatorej tudi z naše strani vabimo vse, da se nam pridružijo na 23. Festivalu Lent, da skupaj preživimo 16 kulturno zanimivih in sproščenih dni.

Zavarovalnica Triglav

Festival Lent predstavlja enkraten in neponovljiv del kulturnega dogajanja v Mariboru. V Zavarovalnici Triglav se v okviru družbeno odgovornega poslovanja vključujemo v lokalno skupnost in njen razvoj, zato s ponosom že tradicionalno sodelujemo pri izvedbi festivala. V letošnjem letu v okviru Art kampa na Triglav odru dnevno pripravljamo aktivnosti za obiskovalce, naše najmlajše pa o varnem ravnanju v prometu ozavešča tudi naša maskota Kuža Pazi. Veseli nas, da smo lahko del pomembnega kulturnega dogajanja v štajerski prestolnici, ki vsako leto popestri vroče poletne dni z zanimivim in pestrim programom. 

KBM Infond

Eno glavnih meril pri odločanju o sponzorstvih in donacijah v KBM Infond je "ustvariti spremembo". Ti dnevi so že več kot 20 let simboličen začetek poletja v Mariboru. Koliko mladih je videlo svojo prvo predstavo na Lentu in danes obiskujejo gledališča, koliko jih je tam poslušalo prvi klasični koncert, pa danes obiskujejo simfonične cikle, koliko jih je radovedno pristalo na "jazzu", ki jim je odprl popolnoma nov glasbeni svet! To je sprememba, ki jo vidimo in podpiramo.

Vzajemna zdravstvena zavarovalnica

V Vzajemni zdravstveni zavarovalnici smo izjemno ponosni, da smo lahko del najbolj odmevne in največje festivalske zgodbe na prostem pri nas. Festival Lent iz leta v leto privablja številne obiskovalce, kar je zagotovo dokaz, da je dogodek odličen, ne samo za Maribor, temveč za širšo regijo in ne nazadnje za celotno Slovenijo. Prepričani smo, da Maribor potrebuje takšen kulturni dogodek, zato smo veseli, da lahko s sodelovanjem na festivalu prispevamo k njegovi organizaciji in s tem izražamo podporo kulturnemu udejstvovanju. Kot največja zdravstvena zavarovalnica se zavedamo svoje družbene odgovornosti ter predvsem odgovornosti do svojih zavarovancev. V naši zavarovalnici namreč aktivno ustvarjamo priložnosti za razvoj v širšem družbenem okolju, prizadevamo si za zdrav in kakovosten način življenja svojih zavarovancev in se trudimo za zdravo okolje. Tradicionalno podpiramo projekte, ki so usmerjeni v zdravje, preventivne dejavnosti, šport in kulturo.

Nazaj na Novice