• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

Priporočamo

THE STROJ ● RUDI BUČAR & ISTRABEND

The Stroj

Dare Hriberšek – tolkala
Fabijan Purg – tolkala
Primož Oberžan – tolkala, vzmetni bobni, efektor, teremin
Nina Orlič – tolkala
Žiga Miklavc – tolkala
Stane Špegel – elektronika, električna kitara, produkcija
Matic Kadliček – činele
Dare Hriberšek – tolkala 

Glasbeni kolektiv The Stroj je leta 1997 formiral tolkalec in filozof Primož Oberžan, ki je s prijatelji želel udejanjiti vizijo neodvisnega tolkalskega kolektiva, ki bi svoj ustvarjalni zagon izrazil skozi zvočni Stroj iz odpadnega in najdenega materiala.

Z brezkompromisnimi nastopi na neobičajnih prizoriščih, surovo fizično močjo, spektakularno pirotehniko in udarno ritmiko so v kratkim času postali vrhunska koncertna atrakcija, ki že skoraj dve desetletji uspešno nastopa na domačih in tujih odrih.

The Stroj so v preteklem letu izdali četrti studijski album z naslovom Metafonik, ki so ga opisali kot "visokonapetostno nizkofrekvenčen, zarjavelo oster, grobo zbrušen, resonantno prešvican, elektromehansko sublimen, hipnotični šus v drobovje in neokorteks."

Z okrepljeno ekipo, elektrificiranim zvokom in s posodobljenim arzenalom retrofuturističnih inštrumentov kolektiv The Stroj brezkompromisno nadaljujejo z glasbenim ustvarjanjem, ki trese koncertne odre in pretrese slehernega obiskovalca njihovega nastopa.

Po odmevnem nastopu v reciklažnem centru Surovine na Teznem v okviru Evropske prestolnice Kulture 2012 se The Stroj vračajo v samo osrčje mesta, kjer bodo nastopili na letošnjem Festivalu Lent.

Rudi Bučar in Istrabend

Rudi Bučar – glas in kitare
Janez Dovč – harmonika
Goran Krmac – tuba in tućalo
Gaber Radojevič – producent in tonski mojster 

Od marca 2015 se Rudi Bučar z Istrabendom nahaja na koncertni turneji, na kateri predstavlja novo dvojno zgoščenko Konəc (založba Celinka, 2015). Projekt temelji na novih avtorskih pesmih v duhu istrske glasbe, prav tako pa vsebuje za Bučarja značilne priredbe ljudskih istrijanskih skladb.

Na koncertih, ki so prvotno zasnovani v trio zasedbi, se lahko obiskovalci prepustijo znanim Rudijevim skladbam, s katerimi je v zadnjih letih zaznamoval kar nekaj priznanih slovenskih glasbenih festivalov (Ti - zmagovalna skladba na Slovenski popevki 2014, Sen znala jes - zmagovalna skladba Festivala melodij morja in sonca 2014, Šaltinka - finalna skladba Eme 2015). Hkrati je moč skozi njegovo izvirnost spoznati in začutiti posebnosti in pomen slovenske kulture Primorja in Istre nasploh.

Obišči spletno stran , 2

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: