• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

petek

03.07.2015

21:30

Trg Leona Štuklja

Koncert

Priporočamo

SANJA ILIĆ & BALKANIKA (SRB)

Nevena Paripović, vokal
Marija Bjelanović, vokal
Branimir Marković, bas kitara
Milan Jejina, bobni
Aleksandar Sanja Ilić, klaviature
Aleksandar Radulović, tolkala, tapan
Nebojša Nedeljković, el. kitara, akustična kitara, saz, buzuki
Ljubomir Dimitrijević, dude, kaval, zurla, kravji rog, piščal
Mladen Lukić, vokal, pozavna
Nemanja Kojić, vokal, pozavna 

Balkanika je inovativna kombinacija balkanskega in glasbe sveta, z zasedbo rock skupine in tipičnimi balkanskimi inštrumenti nastane prava urbana etno eksplozija.

Balkanika je eden najuspešnejših projektov zadnjih 15 let v Srbiji. Idejni vodja zasedbe, Sanja Ilić, je eden najprodornejših skladateljev nekdanje Jugoslavije, pisec glasbe za film in gledališče ter tudi prejemnik mnogih nagrad na številnih glasbenih festivalih. V Balkaniki je združil mlade in uveljavljene glasbenike, ki igrajo na stare balkanske inštrumente – in to v postavitvi rock skupine. Prav to je eden od razlogov, zakaj je njihov zvok neponovljiv in težko opisljiv: njihova izvirna glasba je mešanica elementov glasb sveta, ki temeljijo na močnih balkanskih ritmih, imajo pa pridih modernega in čutnega.

V zadnjih dveh letih so odigrali več kot sto koncertov na vseh celinah, med drugim so na noge spravili občinstvo v Moskvi, Veliki Britaniji, Združenih državah, Kanadi, Južni Koreji, Indiji, Pakistanu, Egiptu, Mehiki, na Kitajskem, Nizozemskem, v Belgiji, Avstriji, Tuniziji, Alžiriji, Luksemburgu, Turčiji ...

Obišči spletno stran

S prijazno pomočjo: