• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

nedelja

05.07.2015

21:00

Večerov oder

Koncert

Priporočamo

RIBLJA ČORBA: Čorba se čuje i bez struje! (SRB)

Borisav Bora Djordjević - vokal 
Miroslav Miša Aleksić - bas kitara
Miroslav Vicko Milatović - bobni
Vidoja Božinović Džindžer - kitara
Nikola Nidža Zorić – klaviature
godalni kvartet 

Riblja Čorba, verjetno najbolj razvpita ex-yu rock skupina vseh časov, prihaja ponovno v Maribor, tokrat ekskluzivno s posebnim akustičnim koncertom v spremljavi godalnega kvarteta. "Čorba se čuje i bez struje" je bil uspešno predstavljen in odigran dva večera zapored v beograjskem Sava centru.

Skupina bo premierno odigrala mnogo skladb, ki jih običajno ne izvajajo v živo, presenetila pa bo tudi z novimi kompozicijami. Na odru bo skupino spremljal godalni kvartet, spremljevalni vokalisti ter dodaten tolkalec, s pomočjo katerih ustvarijo izjemno atmosfero ter publiko na koncertu, ki je običajno sedeč, večkrat spravijo na noge. Vabljeni na njihov edinstven koncert!

Riblja Čorba predstavlja eno najlegendarnejših rock skupin na področju Balkana, ki se je v zgodovino rock'n'rolla zapisala z uspešnicami, kot so Pogledaj dom svoj anđele, Ostani đubre do kraja, Na zapadu ništa novo, Nemoj da ideš mojom ulicom, Volim, volim žene, Neču da ispadnem životinja, Amsterdam in drugimi. Riblja čorba obstaja že preko 35 let in vseskozi koncertira po celem svetu, v maju so med drugim nastopili na turneji po Avstraliji! Dolgo in uspešno kariero skupine pa spremlja tudi izjemno bogata diskografija: 19 studijskih albumov, 5 live albumov, 4 singel plošče in mnogo knjig. Riblja Čorba je prav gotovo ena od skupin, ki je pustila močan pečat na ex-yu sceni, s tem ko je bila kar nekajkrat proglašena za skupino leta in z vsem, kar je ustvarila v preteklih desetletjih. Znani so po izjemnih koncertih, polnih čustev in energije. 

To je zgodba, ki se je žačela pred več kot 35 leti in še vedno traja ...

Obišči spletno stran

S prijazno pomočjo: