• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

petek

10.07.2015

23:00

Mladinin oder

DJ večer

Priporočamo

RH202 V ŽIVO: Marko Nastić, Tim Urbanya, Tea Vuckovic, manatea

Najpopularnejša slovenska oddaja za elektronsko glasbo Rush Hour, ki se je medtem preselila na valove radia Val 202, na Mladinin oder Festivala Lent znova prinaša divje urice trenutno najbolj sveže in udarne plesne elektronike. In letos pod sponzorstvom Term Maribor ob 10. jubileju odra v Jazz Klub Satchmo prinaša prav posebno mednarodno poslastico, enega vodilnih vzhodnoevropskih DJ-jev Marka Nastića. Srbski glasbeni ustvarjalec že dve desetletji zaznamuje vibrantno beograjsko elektronsko sceno, hkrati pa vrsti nastope po vsej Evropi in svetu. Za pester elektronski večer nas bo z deep, techn in funky house ritmi ogrela energična in perspektivna slovenska DJ-ka manatea, za mešalke pa bo znova stopil tudi voditelj Rush Houra, eden najbolj prepoznavnih slovenskih DJ-jev in producentov Tim Urbanya. Zaključek divje noči pa bo pripadel trenutno eni najbolj vročih domačih DJ-k Tei Vuckovic, ki bo domači Maribor z veseljem do konca stresla v značilnih techno ritmih, po katerih je znana daleč naokrog.

Marko Nastić

Marko Nastić se je na svoji dve desetletji dolgi poti uveljavil kot eden vodilnih vzhodno-evropskih DJ-jev in elektronskih producentov. V politično turbulentnih devetdesetih je v srbski prestolnici Beograd s svojimi vrstniki uspel vzpostaviti eno najbolj vibrantnih klubskih scen v Vzhodni Evropi, zabave, ki so jih prirejali pa so še zdaj del »urbanih legend« mesta. Že začetke techna v Srbiji je zaznamoval v najstniškem elektronskem kolektivu Tenage Techno Punks, kmalu pa so ga opazili tudi večji klubi v regiji. Marko je bil tudi član prvotne ekipe Recycle Loops, po tem pa se je pridružil založbi Valentina Kanzyanija Jesus Loved You. Tudi sam pa je začel tri založbe Recon Warrriors, Recon Light in Traffica. Medtem je začel nastopati po vsej Evropi in imel leta 2002 tudi prvo turnejo v Braziliji. Od takrat redno nastopa po vsem svetu, aktiven pa je v številnih medanrodnih projektih, kot so Space Explorers z Markom Milosavljevićem, Tango in Cash s Kobayo in sodelovanja z Dejanem Miličevićem. Tako je Nastić dozorel v DJ-ja in producenta, ki ga ni mogoče popredalčkati zgolj techno, house ali minimal, saj vedno znova postreže z edinstveno in izvirno mešanico vsh treh stilov in drugih glasbenih elementov.

Tim Urbanya (Rush Hour, Sweet Entertainment)

Tim Urbanya je idejni vodja, producent, moderator in dj najpopularnejše slovenske radijske oddaje z elektronsko glasbo Rush Hour, v kateri je gostil svetovno priznane DJ-e, kot so Avicii, Paul Van Dyke, Above & Beyond, Ferry Corsten, Fedde Le Grand, Martin Solveig, Umek in drugi. Večino svojega časa trenutno posveča lastni produkciji in remixiranju, v letu 2014 pa lahko pričakujemo kar nekaj solo izdaj. Pozornost Urbanye so v otroških letih bolj pritegnili rock, punk in temu podobne zvrsti. Vendar ga je radovednost kmalu pripeljala do njegovega prvega “party-ja”, kjer ni mogel skriti navdušenja. V tednih, ki so sledili, so se police začele naglo polniti z elektronsko glasbo, zbiranje gramofonskih plošč pa je postala njegova velika strast. Leta 2000 je hobi postal njegov poklic, kmalu pa je dobil priložnost, da svoje pridobljeno znanje pokaže na odru. Odziv publike mu je dal nov zagon in v njem vzbudil željo postati še boljši. Po številnih nastopih v vseh vodilnih klubih in festivalih po Sloveniji, mu je menedžer znanega hrvaškega kluba ponudil mesto DJ rezidenta. Ko se je vrnil nazaj v Slovenijo je takoj začel z novim projektom in postal del tima, ki je bil zaslužen za tako imenovane Virginity prireditve. Kmalu zatem je Urbanya postal rezident v vsem dobro poznanem klubu Yucatan, pričel pa je tudi s turnejo “Bring out the beast tour”. Je prav tako so-ustanovitelj organizacije Sweet Entertainment, pri kateri sodeluje z enim izmed začetnikov elektronske glasbe v Sloveniji, Shocker D- jem. Z dogodki kot so Oldies Goldies in Summer Music Festival želita predstaviti elektronsko glasbo, ne samo ljubiteljem te zvrsti, temveč tudi širši publiki. 

Tea Vuckovic

Pozitivna energija, velik izbor vrhunskih melodij in edinstven občutek za nadzorovanje množice so glavne značilnosti DJ-ke, ki se je v elektronsko glasbo zaljubila že v otroštvu. Čeprav deluje leod leta 2011, je njen seznam nastopov zelo dolg. Ko je osvojila slovenska plesišča se je hitro dokazala še na tuji elektronski sceni in nastopala na festivalih po vsej Evropi z DJ-i, kot so Sven Väth, DJ Rush, Umek, itd. Njena predanost seže dlje od nastopanja in ustvarjanja glasbe. Tea je aktivna na področju organizacije in promocije nekaterih najpomembnejših dogodkov na slovenski elektronski glasbeni sceni. Verjame v sodelovanje in sinergijo, ki prinašata nove projekte z nadarjenimi glasbeniki z vsega sveta.

manatea

Mateja Bogataj z umetniškim imenom manatea je energična in perspektivna mlada DJ-ka iz Slovenije, ena izmed prvih in še vedno redkih predstavnic nežnejšega spola, s katerimi pomaga krojiti elektronsko sceno na slovenskih tleh poleg pretežno moške DJ populacije. V svet elektronske glasbe se je podala že davnega leta 2002, ko so bili gramofoni obvezna oprema vsakega nočnega kluba in ko je še prevladovala groovy glasba predvajana z vinilk. Tako se je tudi sama takoj zaljubila vanje. Leta 2003 in 2006 se je udeležila tekmovanja na Final Flashu in se nepričakovano uvrstila v finale. Leta 2005 je na tekmovanju SamoDaJeFeshta In The City na Koprski noči razmigala telesa vseh udeleženih in čeprav zmaga ni končala v njenih rokah, jo je dosegla z vedno glavnim izzivom tekmovanja, potešiti pričakovanje glasbe željne množice. 2008 je sodelovala s skupino Gorenje, ki spada med vodilne evropske izdelovalce aparatov za dom, na največjem sejmu zabavne elektronike v Evropi - IFA v Berlinu. Kot vsak resen DJ dela tudi na lastni produkciji, kolikor ji dopušča čas.  Maja 2009 je izšel singel Till The End Of Time, na kompilaciji Occupation compilation vol. 7, pod imenom EX. Sodelovala je v projektu TOP Ladies Night, kjer je kar nekaj četrtkov v poletnem času polnila plesišče ljubljanskega kluba Top. Iz ljubezni do različnih podzvrsti house glasbe, se nikoli ni opredelila samo na en stil, saj ji širok spekter ponuja dosti več možnosti. Res pa se skozi leta spreminja njen okus ter sama glasba. Zadnje čase so ji najbližje deep, tech, funky house ritmi, s primesmi vokalov, ki dajo setu prav poseben čar. Že kar nekaj let jo vleče tudi v drum'n'bass vode, kjer lahko izživi svojo zasvojenost z basom. Njene sete smo imeli priložnost slišati v klubih širom Slovenije kot tudi izven, kot npr. v K4, ZOO, Sub Sub, Top, Bachus, Cvetličarna Mediapark, Simfonija, Casablanca, Heaven, Impulz, Alaya, Tivoli, Marco Polo, Rich, Fun Academy (CRO), Code bar (CRO), IFA 2008 (Berlin-GE) in mnogih drugih.

Obišči spletno stran , 2 , 3 , 4

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.