• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sobota

04.07.2015

20:00

Večerov oder

Koncert

Priporočamo

Piše se leto 2015: HLADNO PIVO (CRO) ● STRAIGHT MICKEY & THE BOYZ (SRB) ● ALICE BLUE

Hladno pivo (CRO)

Zoran Subašić (Zoki) – kitara
Krešimir Šokec (Šoki) – bas kitara
Mladen Subašić (Suba) – bobni
Mile Kekin – vokal
Milko Deda – klaviature

Hladno pivo, eden največjih hrvaških rock bandov, se ponovno podaja na slovenske odre. Skupine, ki svoje začetke beleži že v davnem letu 1988, slovenski publiki ni treba posebej predstavljati. 

V dobrih dveh desetletjih ustvarjanja in koncertiranja so Hladno pivo še vedno relevanten in koherenten band, ki  je publiki predstavil kar nekaj že skoraj kultnih albumov (Džinovski, Desetka, G.A.D.), svojo avtorsko moč pa dokazujejo tudi z nedavnimi izdajami (Knjiga Žalbe, Svijet Glamura). Novemu studijskemu albumu v letošnji pomladi bo seveda sledilo izdatno koncertiranje po celi regiji.

Odrska kilometrina in dolgoletni staž sta dejstvi, ki upravičujeta razlog, da koncerta Hladnega Piva ne gre zamuditi. Aprila 2015 je skupina izdala nov album Dan Zatvorenih Vrata (Gajba Records, 2015), ki je v regiji že naletel na odlične odzive, prav tako kot prvi singel in videospot »Vjeruj u mene«.

Straight Mickey & the Boyz (SRB)

Miodrag Miki Cicović – kitara, vokal
Danilo Luković – boben, vokal
Boško Boca Mijušković – bas, vokal

Straight Mickey And The Boyz, ki jih je zagrebški Jutranji list označil za »nove zvezde regionalne neodvisne scene«, prihajajo na slovenske odre. Ta dinamični trio vrhunskih rock glasbenikov iz Beograda je vplive iz mnogih stilov rocka in sorodnih godb zgostil v samosvoj in vnetljiv glasbeni izraz, s katerim se navezujejo na tradicijo sijajnih pop rock glasbenikov iz Beograda.

Straight Mickey And The Boyz so sodobni predstavniki rdeče niti, ki povezuje skupine Ekatarina Velika, Disciplina Kičme, VIS Idoli, Partibrejkers, Šarlo Akrobata in gre preko Darkwood Dub vse do Repetitor. Stili in zvrsti, kot so grunge, hard rock, garažni rock, punk, hard core, avant jazz, funk in pop so se v vročem loncu, ki ga strastno mešajo Straight Mickey And The Boyz, stalili v dišečo enolončnico, ki ima vonj po dobrem duhu Beograda, ki prekipeva od progresivnih glasbenih zamisli in pozitivne energije.

Na koncertih navdušujejo z nalezljivo, noro energijo in ustvarjajo dobro mero improvizirane neponovljivosti, ki temelji na telepatski medigri članov. S številnimi nastopi v Srbiji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini so se uveljavili kot ena najbolj talentiranih skupin nove in vitalne  regionalne alter rock scene.

Pripravite se na svež veter in spoznajte Straight Mickey & The Boyz!

Alice Blue (SLO)

Laura Pešak – vokal
Žiga Mravlje – kitara
Domen Škrlec – bas
Matej Plesnik – bobni
Rene Petrovič – kitara

Alice Blue so peterica iz Maribora, katerega zvok upodabljajo skozi svojo glasbo. V mestu, ki je razpeto med nepredvidljivo prihodnostjo in odprtimi ranami preteklosti, so našli upanje, ki jih je navdihnilo. Njihova glasba je glasna in velika, saj s tem najboljše opišejo njihov pozitivni pogled na prihodnost. Želijo, da močna zvočna kulisa zadane ljudi, kjer so najbolj ranljivi in s tem sproži spremembe v poslušalcih in njih samih.

Glasba ni samo lokalne narave, zaradi tega jo Alice Blue želijo deliti s čim večjim občinstvom. Igrali so že na Portugalskem, Češkem in Švedskem, kjer je njihov novi album Matter naletel na zelo dober odziv. Tudi doma ni nič drugače. Bili so popevka tedna na VAL202, njihovi videospoti se vrtijo na MTV Adria ter oddaji Točka na RTV SLO.

Njihovo okolje oblikuje glasbo, ki jo ustvarjajo. Vanjo verjamejo 100%, saj predstavlja odsev njih samih.

Obišči spletno stran , 2 , 3

S prijazno pomočjo: