• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sobota

04.07.2015

10:00

Vetrinjski dvor

Ostalo

Priporočamo

DOPOLDAN BORCA, Marko Brecelj z gosti

Dopoldan borca

Multimedijsko, performirano koncertno agitko v Mariboru v Vetrinjskem dvoru, v soboto, 4. julija od 10h do 13h posvečamo borkam in borcem, ki so se (prav ste uganili) borili.

Kdaj so se borili, kje in predvsem za kaj so se borili vam bomo zaupali takoj na začetku, če še ne veste ali če ste (dolgo je že tega) pozabili. V matineji, ki je namenjena tudi odraslim, bomo članice in člani Društva prijateljev zmernega napredka (DPZN) delavničili in nastopali, vpisovali in obdarovali radodarne z nosilci zvoka-slike, stregli vino Puhovih in upamo tudi sir. Za projekcije premierno predvajanih, a tudi slavnih mehkoterorističnih akcij bomo »zgradili« Temno sobo, Brecelj Marko bom pel belske duhovne pesmi in peligral vsaj šest skladb tudi v duetu z Alešem Joštom (»Javna vaja«). Izpeljali bomo tudi performans »Prvič obnovljena modroglavost« in se  družili z naklonjenimi ter radovednimi. Audio in video snemani kulturni dogodek soorganizirajo Festival Lent, DPZN in Koda Modro, podpira pa jo tudi Ustanova nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon.

Podarjamo ga najprej ljudem, ki ste pomagali odstopiti Franca Kanglerja. 

Propagaj UPB  Marko Brecelj

Klanec, 2. julij 2015

Bataljon na izLentu -  Živel Dan Borca

Že dan prej pa Marko Brecelj in organizacije Ustanove nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon (UPB) vabijo na performirano konferenco za novinarstvo in odzivno javnost v petek, 3. julija 2015 v Infopeki (Ob železnici 8) ob 15h.

Kvasitelj in performer konference bo predsednik Marionetne uprave UPB Marko Brecelj, nosilno sodelovali pa bodo še Željko Pelicon (KUD France Prešeren, Ljubljana), Urška Breznik (Zavod Magdalenske mreže Pekarna), Bojan Jerkovič (Gustaf, Pekarna) in Arijana M. Brecelj  (Društvo prijateljev zmernega napredka, Koper). 

Predstavili bomo dejstva o stanju samoniklih prizorišč in naša videnja stanja, ki ga odločevalci, inženiring usmerjanja zavesti javnosti, mediji in Rimokatoliška cerkev hočejo predstaviti kot potrpljenja vrednega.

Po konferenci bo predvidoma ob 15.30 odprt razširjen sestanek marionetne uprave UPB z naslovom »Srečanja prizadevanj«.

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: