• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

Priporočamo

GUSTAFI (CRO) • ZAA (SRB)

Gustafi

Edi Maružin – vokal, kitara
Čedomir Mošnja – bobni
Jimi Grgić – kitara
Martin Šikman - bas
Boris Mohorić – trobenta, vokal
Edin Pecman – klaviature, harmonika
Romano Hantih – tuba
Gianluca Antonini – trombon
Emmanoele da Silva – tolkala
Sara Queiroz – spremljevalni vokal, ples

Konec leta 1980 se je v mestecu Vodnjan v Istri iz amaterske gledališke skupine, ki se je zbrala zgolj za en nastop pod imenom Gustaph, rodila skupina Gustafi. Izdali so enajst albumov, na poti je dvanajsti in za sabo imajo več kot 2500 nastopov. Pod vplivom istrske ljudske glasbe in drugih svetovnih etno ritmov je značilen zvok zamenjal sprva eksperimentalni punk rock. Igrali so kamorkoli so jih povabili; na porokah, v gostilnah, tavernah, barih, klubih velikih koncertih, športnih dvoranah in festivalih po vsej državi in Evropi. Konec leta 2013 so imeli uspešno turnejo po Cabo Verde.

Za studijski album FF, ki je izšel leta 2006, so osvojil nagrado Porin za najboljši rock album. Album Chupacabra izšel leta 2009, leta 2012 pa je bil album Kanibalkanska nominiran za Porin v dveh kategorijah. Letos so posneli nov album z delovnim naslovom Mineštro. Vse kaže, da bodo izdali še trinajstega z naslovom Štala, ki čaka že od leta 2008, a iz neznanih razlogov nikoli ni bil izdan.

ZAA

Sanja Vučić, Ivan Đokić, Tomislav Ilić, Zlatko Petković, Zoran Vasić, Rastko Uzunović

ZAA so vzklili v Kruševcu, leta 2008. Več kot 200 nastopov po bivši Jugoslaviji, Avstriji, Češki in Madžarski jih je skalilo v svojevrstno koncertno atrakcijo, poznano po energičnosti, plesnih ritmih in mojstrskih improvizacijah. Njihov avtentičen izraz, ki je stkan iz različnih glasbenih zvrsti – skaja, duba, post rocka, džeza in punka – jih postavlja v edinstven položaj v tem glasbenem prostoru. Do danes so izdali tri studijske albume, ZAA (2010), Good Things (2011) in What about (2014) ter dvojni singl Full Scale Riot/Moonlight (2011) in EP Foot by Foot (2012).

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: