• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

torek

07.07.2015

22:00

Oder Zavarovalnice Maribor - Minoriti


Jazzlent


Koncert

Priporočamo

DIOGO NOGUEIRA & HAMILTON DE HOLANDA: BOSSA NEGRA (BRA)

Diogo Nogueira – glas
Hamilton De Holanda – mandolina
André Vasconcelos – kontrabas
Thiago de Serrinha – tolkala 

Redko se v brazilski glasbi pojavi novinec, ki jih šteje komajda nekaj čez trideset in ki že s prvim albumom osvoji nagrado grammy za najboljši latinskoameriški album, na socialnem omrežju Facebook pa nabere večje število oboževalcev kot Gilberto Gil in Caetano Veloso skupaj (skoraj 4 milijone)!

Diogo Nogueira je sin legendarnega pevca sambe Joãja Nogueire, ki je sinu sprva namenil kariero v profesionalnem nogometu, a Diogo se je po poškodbi kolena v celoti posvetil glasbi. Danes je med najbolj popularnimi pevci Brazilije.    

Skupina Bossa Negra je sodobna in obenem tradicionalna, saj na njeno glasbo bistveno vpliva 10-strunska mandolina Hamitona De Holande, ki velja za največjega virtuoza tega glasbila imenovanega tudi bandolim. Izjemno virtuoznost in edinstvena tehnika njegove igre so tako navdušili svetovno kritiko, da ga imenujejo »kralj« mandoline ali »Jimi Hendrix brazilske glasbe«; Ivan Lins, Hermeto Pascoal, Maria Bethânia in João Bosco pa so ga imenovali »eden najboljših glasbenikov na svetu.«

Bossa Negra so v celoti brazilski, sproščeni in strastni obenem, z vplivi jazza, sambe, lunduja in chora s pridihom popularne glasbe. Najverjetneje so najboljša stvar, ki je v zadnjih desetih letih prišla iz Brazilije, njihov album pa prištevajo celo med najboljše albume sambe vseh časov! Vznesenost norih karnevalov in nogometnih tekem, sonce in čudovita peščena obala, gore in popoldanski koktajli, otroci in divje nočno življenje Ria De Janeira – vsi se zrcalijo v njihovi glasbi!

Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete dodatno vstopnico.

S prijazno pomočjo: