• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

petek

03.07.2015

21:00

Večerov oder

Koncert

Priporočamo

DAN D ● LEONART

Dan D

Tomislav Jovanovič (Tokac) – vokal, kitara
Dušan Obradinovič (Obra) – bobni
Marko Turk (Tučo) – kitara
Nikola Sekulovič – bas kitara
Boštjan Grubar – klaviature 

Novomeška skupina Dan D je nastala na pogorišču skupine Mercedes Band leta 1996, ko sta "preživela" člana Tomislav Jovanovič – Tokac (vokal) in Dušan Obradinovič – Obra (bobni) k sebi povabila prekaljeno glasbeno druščino: Marko Turk – Tučo (ritem kitara), Primož Špelko (bas) in Aleš Bartelj (solo kitara) so se s svojimi bogatimi izkušnjami odlično zlili v novo zgodbo zrelega avtorskega rocka, ki je začel nastajati.

Zasedba je nedolgo zatem pripravila in leta 1997 izdala prvenec Igra, videospota za obe uspešnici – "Za naju punca" in "Bodi moja" je režiral še danes eden najbolj priznanih režiserjev Ven Jemeršič, skupina pa se je s svojim iskrenim pristopom in neutrudnim koncertiranjem kmalu začela prebijati tudi izven lokalnih, novomeških klubov.

Jeseni 2012 so napovedali predrugačeno nadaljevanje koncertnih nastopov v akustičnem minimalističnem glasbenem izrazu. Projekt "Tiho" se od "Izštekanega" razlikuje v zelo pomembni ‘sestavini': inštrumentih. Namesto ustaljenih akustičnih (akustične kitare, boben, klavir ipd.) so posegli po nekonvencionalnih in ‘odštekanih’ glasbilih (žlica, kuhalnica, ribežen, zvončki, bisernica, ukulele, bariton, steklenice).

V podporo turneji so septembra 2012 v zgodnjih jutranjih urah izvedli nenapovedan jutranji nastop na Železniški postaji Ljubljana, ob tem pa napovedo izid audio kasete. Še večja posebnost kot sam format je bila ‘embalaža’ – okroglo, unikatno in na roke izdelano poleno iz jelševega lesa, pri ustvarjanju katerega so sodelovali tudi člani zasedbe. Na kaseti so bile zbrane predrugačene izvedbe sedmih že znanih uspešnic ter tri nove skladbe. Zadnja posnetka na strani A in B pa sta poslušalcem ponujala vpogled na priprave oz. razvoj projekta ‘Tiho’, saj je prvi nastal na vajah na podstrehi pevca Tomislava Jovanovića, drugi pa na koncertu prav na Festivalu Lent istega leta.

Leonart

Sebastijan Lukovnjak – vokal, kitara, klaviature
Andrej Knehtl – kitara, spremljevalni vokal
Martin Počkar – bas kitara, spremljevalni vokal
Marko Brvar – bobni 

Na slovensko sceno prihaja nova glasbena skupina Leonart. Glasba je preplet več žanrov, ki je z novodobnimi vplivi indie glasbe pridihi funka in melanholijo velemesta, obogatena v nov, poprej neslišan zvok. Leonart ni samo glasba, ampak stičišče umetnikov in kreativcev z različnih področij. Cilj vseh ustvarjalcev pa je ustvariti glasbeni in kreativni presežek. Njihov prvi singel je "Nora noč".

Obišči spletno stran , 2

S prijazno pomočjo: