• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sobota

11.07.2015

18:00

Oder Triglav - Mestni park

Koncert

Priporočamo

BALKAN BOYS

Rok Nemanič, Andrej Štrekelj, Tomaž Zevnik, Matija Marion, Jaka Kastelic, Filip Vadnu, Ilj Pušnik, Uroš Nemanič, Tomaž Zevnik

Začetki vesele zasedbe Balkan boys segajo v september leta 2009, ko so se na pobudo Roka Nemaniča Nemota v zasedbo, ki jo v etno in folk balkanski glasbi najbolj pritegnejo močni ritmi, ki dvignejo vzdušje in temperament, strnili še ostali glasbeniki. Igrajo balkan fusion v kombinaciji z različnimi jazz stili (latin, gipsy, swing, reagge) ter tako ustvarjajo zanimiv in specifičen slog glasbe.

Po prvih, sicer majhnih, a dobro sprejetih koncertih v raznih mladinskih klubih, so si fantje zaželeli širše prepoznavnosti. Po nastopu na televizijskem šovu Slovenija ima talent, so ponudbe za večje nastope začele kar deževati. Do danes so zabavali publiko malodane po vsej Sloveniji, igrali kot predskupina Gorana Bregovića na dogodku Guča na krasu pred 20.000-glavo množico. Leta 2011 so izdali svoj prvi avtorski album From Zabledam, ki je požel kar lep uspeh. Sodelovali so z Vladom Kreslinom, Klemnom Slakonjo, Ladom Bizovičarjem, trenutno pa pripravljajo svoj drugi album, na katerem bo moč najti tudi priredbo kultnega slovenskega komada "Namesto koga roža cveti", ki ga bodo posneli prav z avtorjem skladbe in reperjem Zlatkom.

Zabava zagotovljena!

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: