• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

petek

10.07.2015

22:00

Oder Zavarovalnice Maribor - Minoriti


Jazzlent


Koncert

Priporočamo

AL DI MEOLA: Elysium & More Unplugged (USA)

Al Di Meola – kitara
Peo Alfonsi – kitara
Peter Kaszas – bobni in tolkala

Ameriški kitarist italijanskega porekla Al Di Meola velja za enega najbolj vplivnih glasbenikov na stičišču med jazzovsko "fusion" glasbo ter latinsko-ameriškimi vplivi.

Mednarodno slavo je dosegel v eni najbolj vplivnih skupin sedemdesetih let Return to Forever, kamor ga je povabil pianist Chick Corea, v njej pa sta igrala še Stanley Clarke in Lenny White. Njegovi lastni zgodnji albumi so med kitaristi krožili kot svetinje in kmalu je Al Di Meola obveljal za enega najhitrejših in najbolj okretnih električnih kitaristov. Kasneje je skoraj povsem opustil električno kitaro in se posvetil akustični, pri tem pa posnel najbolj prodajan album akustične kitarske glasbe vseh časov, legendarni "Friday night in San Francisco", in sicer z Johnom McLaughlinom ter Pacom De Lucio.

Tekom svoje več kot trideset let trajajoče kariere se je preizkusil v številnih glasbenih žanrih, a je najbolj znan po vplivih latinsko-ameriške glasbe in »fusion« jazzu. Revija Guitar Player Magazine ga je kar štirikrat izbrala za najboljšega kitarista v jazzu.

Pred kratkim se je Al Di Meola vrnil k svojim koreninam, k električni kitari in glasbi skupin kot so The Beatles, na mariborski premieri pa bo predstavil svoj novi album Elysium v »unplugged«, torej povsem akustični različici.

Obišči spletno stran

Za ogled dogodka potrebujete dodatno vstopnico.

S prijazno pomočjo: