• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sobota

11.07.2015

19:00

Sladolent

Festival ulične prehrane

SLADOLENT: Boštjan Pavli, Lena Klinar & Primož Gregorič, Mišo Krojsl

Boštjan Pavli (Harfa, Ljubljana)

Pavlijeva sredozemska kuhinja zna v poslovnem okolju Ljubljane prepoznati želje gostov in jih hkrati kreativno nadgraditi. Da se vedno več poslov sklene v modernem olivno-zeleno-rjavem ambientu na Murglah, niso krivi strici, temveč Pavlijeve jedi, ki so na isti mizi in hkrati lahko preproste in predvidljive ter avtorske in celo avantgardne.

Lena Klinar in Primož Gregorič (Domačija Gora pod lipo, Zg. Ložnica)

Ta mlada sta na Tinjski gori zastavila drugače, s tradicijo v okusu in z mladostjo v ambiciji - ponuditi nekaj več ter drugače. Gora pod lipo ni (tipičen) kmečki turizem, še manj štajerski vinotoč in sploh ne velik prostor za cenene obletnice. Gora, pa čeprav se tako reče vinski kleti, je domačija, kakršnih je na Štajerskem odločno premalo!

Mišo Krojsl (Rožmarin, Maribor)

Moderen mestni gostinski koncept, ki je dovolj in pravočasno razgibal mariborsko kulinarično sceno. Rožmarin ne priznava sivega, dolgočasnega, majhnega mesta, v katerem je dolgčas. V Rožmarinu se, namreč, dogaja! Na eni strani so največje pizze, na drugi najdaljši degustacijski meniji, vmes pa jutranji rogljički, dopoldanski sendviči, opoldanska hitra kosila, popoldanske tortice, večerne vinske zgodbe in nočni koncerti. Štajerski fusion z odprto kuhinjo, velemestnim designom in spretnimi kuharji.

Obišči spletno stran , 2 , 3

S prijazno pomočjo: