• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

DUO APOLLONIS

KONCERTNI LIST (.doc)

Tanja Sonc (1992) se je začela učiti violino pri petih letih. Prejela je veliko nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Najpomembnejša je prva nagrada na Brahmsovem tekmovanju leta 2011 v Pörtschachu v Avstriji. Leta 2012 je zmagala na tekmovanju Ferdo Livadić v Samoboru, na katerem je bila proglašena za najboljšo interpretko tekmovanja.

Leta 2012 je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Primoža Novšaka. Izpopolnjevala se je tudi na Institutu Leopold Mozart v Salzburgu pri Wonji Kim Ozim, kot Erasmus študentka pa je nadaljevala študij pri prof. Igorju Ozimu. Podiplomski študij je nadaljevala na Visoki šoli za glasbo v Zürichu v razredu prof. Nore Chastain. Istočasno je leta 2012 uspešno opravila avdicijo za orkestrski praktikum v orkestru Tonhalle v Zürichu.

Kot solistka je nastopala s številnimi orkestri, kot so Orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenije, Komorni godalni orkester SF, orkester hrvaške radiotelevizije, Vrhniški godalni orkester, orkester Akademije za glasbo, orkester KGBL ter Orkester Hiša kulture Celje. Poleg številnih nastopov v Sloveniji kot solistka in v komornih sestavih, je nastopala še v Avstriji, Belgiji, Nemčiji, Švici, Italiji, Franciji, Hrvaški, ZDA in na Hrvaškem ter Češkem. Februarja letos je uspešno opravila avdicijo za Seiji Ozawa International Academy.

Tanja je varovanka ustanove Gallus ter štipendistka Mestne Občine Ljubljana. Od spomladi 2014 je prejemnica štipendije Notenstein Akademie St. Gallen. 

Violinistka Božena Angelova je svojo glasbeno pot začela v rodnem Mariboru. Prvi stiki z glasbo so bili ob očetu violinistu in ob mami, ki se ljubiteljsko ukvarja z glasbo nekako samoumevni, prve ure violine so potekale kar doma. Kasneje je bila Božena sprejeta v razred Mire in Mirka Petrača na glasbeni šoli v Mariboru. Študij je nadaljevala na visokih šolah ter univerzah za glasbo v Celovcu, Bernu, Salzburgu in v Baslu, kjer je študirala violino pri prof. Helfriedu Fistru ter pri prof. Igorju Ozimu, komorno glasbo pri prof. Rainerju Schmidtu (Hagen Quartett) in baročno violino pri prof. Reinhardu Goeblu.

Leta 2006 je z odliko opravila magisterij v razredu prof. Igorja Ozima in asist. Wonji Kim na univerzi za glasbo Mozarteum v Salzburgu. Izpopolnjevala se je pri številnih priznanih glasbenikih (Hagen Quartett, Andras Keller, Thomas Brandis, Stefan Schilli, Irena Grafenauer,  Radovan Vlatković, Sergio Azzolini, Thomas Riebl, Mate Bekavac, Pierre Doumenge, Vesna Stanković, Bruno Canino).

Je prvonagrajenka mnogih slovenskih in mednarodnih tekmovanj. Med študijem je bila štipendistka ministrstva za kulturo Republike Slovenije ter švicarske vlade. Kot solistka in komorna glasbenica je gostja številnih domačih in mednarodnih glasbenih festivalov. Njen repertoar sega od baroka do najsodobnejše glasbe. Snemala je za RTV Slovenija ter za ORF v Avstriji. Redno sodeluje z orkestrom Camerata Salzburg, z ansamblom za staro glasbo musica cubicularis iz Slovenije ter z ansambloma za sodobno glasbo OENM v Avstriji in ensemble Zahir iz Španije ter je 2. koncertna mojstrica komornega orkestra Hamburger Camerata. Z velikim veseljem se posveča pedagoškemu delu. Od leta 2011 poučuje violino kot asistentka profesorja Haralda Herzla na univerzi za glasbo Mozarteum v Salzburgu.

S prijazno pomočjo: