• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

petek

10.07.2015

21:00

Večerov oder

Koncert

ŠUKAR ● SKAMPIDA (COL)


ŠUKAR
(SLO)

Igor Misdaris – vokal, bugarija
Nenad Ljubotina – spremljevalni vokal, brač, bisernica, violina
Peter Lozar – spremljevalni vokal, tamburaško čelo
Matevž Lavrinc – spremljevalni vokal, brač
Štefan Švagelj – spremljevalni vokal, kontrabas
Sergej Ranđelović – runjoe, bobni
Saša Olenjuk – violina, kitara

Šukar je slovenska tamburaška glasbena skupina, ki igra pretežno romsko glasbo, ki izvira iz vzhodne in jugovzhodne Evrope.

Skupina je nastala leta 1990 in šteje pet članov, ki velikokrat povabijo glasbenike iz Slovenije in tujine, da se jim pridružijo na glasbenih odrih. Šukar je prva slovenska zasedba, ki je domačo javnost seznanjala z romsko glasbo in s svojim nastopi melodije sočasno širila tudi zunaj meja Slovenije. V letu 2001 jih je pot zanesla najdlje, in sicer na gostovanje na Japonsko.

Šukarji se pogosto pridružijo tudi drugim izvajalcem pri igranju njihovih skladb. Preigravanje romske glasbe je za Šukarje veselje, strast in način izražanja najglobjih čustev. Njihove melodije se dotaknejo vsakogar. Vabijo vas, da tudi vi uživate z njimi!

SKAMPIDA (COL)

David “Dub-Id” Mujica – bas, vokal
Juan P. Gonzalez Tobon – kitara
Pedro Vega – saksofon, refren
Joaco Galeano – pozavna
Juan S. Escovar – bobni
Camilo Morales – trobenta

Skampida je ena najuspešnejših kolumbjskih glasbenih skupin, ki se je v preteklosti nastopila z glasbeniki, kot so The Skatalites, Molotov, Dead Kennedys, Voodoo Glow Skulls, King Chango, Alicia Keys, Manu Chao, Ska-P, Uriah Heep, Cultura Profética, Asian Dub Foundation in Gogol Bordello.

Skupina je z čustvenimi in sodobnimi melodijami hitro postala priljubljena v Južni in Severni Ameriki. Med svoje uspehe štejejo tudi nagrado za »najboljšo ska in reagge skupino« (The New Times) in »najboljši nastop v živo« (Shock Magazine).

Obišči spletno stran , 2

S prijazno pomočjo: