• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

CROSSROADS ● TRESPERADOS


CROSSROADS (SLO)

Zdenko Kreitner (Zmaj) –  električna in akustična kitara, vokal
Marko Logar (Sumo) – glavni vokal, akustična kitara
Mladen Logar (George) – bobni, vokal
Peter Čaja (Pero) – klaviature, hammond
Dušan Stošič (Ruda) – bas kitara, vokal

Ameriški južnjaški rock je v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja odtisnil neizbrisen pečat v glasbeno zgodovino in pomembno vplival na nadaljnji razvoj rock in pop glasbe. Skupine kot so Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd, The Band, Grand Funk Railroad, Eagles, ZZ Top, CCR in drugi so tedanjemu dojemanju rock glasbe dodale novo dimenzijo kreativnosti in inovativnosti.

Skupina Crossroads je nastala novembra 1998 in si za svoje poslanstvo zastavila ohranjanje dediščine Southern rocka. Glasba, ki je zaznamovala cele generacije mladih in postavila temelje tudi slovenskemu rocku in popu, je tako dobila ambasadorje tudi na naših odrih. Crossroads vnašajo v svoje interpretacije nepotvorjeno, izvorno energijo, ki se zlije z brezhibno izvedbo in zvokovno dovršenostjo.

Nastopi skupine Crossroads so brez dvoma nepozabna izkušnja, ki vas popelje v čase, ko se je rojevala "prava glasba".

TRESPERADOS

David Vezjak – glavni vokal, akustična kitara, orglice
Aleš Čerček – spremljevalni vokal, akustična kitara
Boštjan Zorc – spremljevalni vokal, akustična kitara, mandolina 

V njihovi glasbi ni ničesar formalnega. Formalnost preprosto ni za njih in njihove duše. Živijo divja, neravna, skalnata življenja. Vendar glasba vedno najde pot. In Tresperados ljubijo glasbo.

Začarajo večer. Da bodo žalostni veseli, da bodo hladni poželjivi, da bodo skriti izstopali, da bodo grobijani nežni, da bodo tihi glasni, da se bodo hitri ustavili, da se bodo pozabljeni našli.

Ker so glasbeni ljubimci...

Obišči spletno stran , 2

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: