• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

četrtek

09.07.2015

16:00

Ostala prizorišča


Gosposka ulica, Glavni trg


Živa dvorišča

Živa dvorišča

ARTMAR TRŽNICA 

9. 7. od 16.00 do 21.00, Glavni trg

Sejem umetniških obrti 

Sejem domače in umetniške obrti se za čas Lenta ponovno bohoti na Glavnem trgu. Podprimo lokalne ustvarjalce tako, da pri njih kupimo kakšno darilo zase ali za drage.  

www.artmar.si 

RAJZEFIRBČNO DOŽIVETJE Z JERNEJO FERLEŽ - PO ZGODBAH MESTA MALO DRUGAČE 

9. 7. ob 18.00, Gosposka 11

Predstavitev  

Kaj se skriva za starimi zaprtimi vrati v centru mesta? Katere zgodbe in skrivnosti nosijo te podaljšane dnevne sobe? Želite videti Maribor še iz druge perspektive? Spoznajte skrita dvorišča Maribora in zgodbe, ob katerih se boste čudili in se jim nasmejali. Na popotovanju v osrčje mesta se pridružite etnologinji dr. Jerneji Ferlež, avtorici knjig Mariborska dvorišča, Fotografiranje v Mariboru in Stanovati v Mariboru. Leta 2008 je prejela Glazerjevo listino, nagrado mesta Maribora za kulturne dosežke. 

ALTISSIMO  

9. 7. od 19.00 do 20.00, Glavni trg

Koncert  

Mlad bend Altissimo deluje približno leto in pol. Bend sestavlja naslednja peterica: Ines Jurčič (vokal), Tim Matičič (klaviature), Žiga Gjuro (kitara), Gašper Kundih (bas kitara) in Mladen Jurčič (bobni). 

https://sl-si.facebook.com/BandAltissimo 

ŠIROKO ODPRTA VRATA RAJZEFIBER BIROJA 

9. 7. 2015 ob 19.00 do 21.00, Gosposka ulica 11

Predstavitev 

Široko odprta vrata Rajzefiber biroja vas vsak dan vabijo v naše prostore na naslovu Gosposka ulica 11. Pridite spoznat / pozdravit ustvarjalce Živih dvorišč, Živega mesta, Rajzefiber biroja in CGU - Centra grafičnih umetnosti - programov, ki rastejo pod okriljem Društva Hiša!. 

www.rajzefiber.si  

Ogled dogodka je brezplačen.