• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

četrtek

09.07.2015

23:00

Mladinin oder

Koncert

I VS. I ● NČØDNČ

I vs. I (SLO) 

Tim Kores Kori – vokal
Aleš Maurič – kitara
Luka Novak – kitara
Oliver Čepek – bas
Nikita Herman – bobni 

Leta 2007 ustanovljeni štajerski hibridni bend I vs. I nosi že od svojega prvega dne v sebi princip dvojnosti, križanja med pristnim trash metalom in moderno metalcore melodiko, zadnjih nekaj let pa so mladci (vmes tudi mladenke) svoj pot in kri prelivali po številnih odrih tako doma kot po tujini ter osvajali zanje prej neosvojene teritorije ter množice. Opasali so si lovoriko zmagovalcev glasbenega natečaja ŠOUROCK2009, le leto dni kasneje pa kot predskupina ogreli publiko pred nastopom legendarnih Il Nino. Januarja 2011 so odšli prvič v studio ter posneli svoj studijski prvenec Die-Verse, katerega produkcijski pečat je na mladi zasedbi pustil uveljavljeni nemški producent Hannes Jaeckl (J. Kell). Letošnje leto je v znamenju albumskega povratka ter konceptualne nadgradnje s ploščo Black In Bloom.

V glasbeni kontekst svojega umetniškega izraza so uspeli strniti tako težo kot melodičnost, instrumentalna agresivnost pa je kronana z dovršenimi vokali in spevnimi refreni, ki se spogledujejo s klasičnimi vplivi, zasedba pa v dobro znane koncepte vnaša krepki odmerek svoje lastne mladostne energije ter rekonceptualiziranih nastavkov novejšega datuma.

NčØdNč (SLO)

Miha Ruparčič – kitara
Gašper Oražem – bobni
Zoran Bitorajc – kitara, vokal
Sebastjan Vukan – kitara, vokal 

Bend NčØdNč letos praznuje okroglo desetletnico delovanja. V letu 2009 so izdali prvenec Izlet v neznano, punkrock album z izraženo dinamiko aranžmajev. S koncertiranjem po slovenskih klubih in festivalih so predstavili svojo angažiranost in širili samosvoja sporočila. Med leti 2009 in 2014 so se predstavili na šestih kompilacijah: »Val 09«, »Rokerji pojejo pesnike 6«, »Zrcalo dehumanizacije«, serija kompilacij »Kočevje špila – Grupni, Lik of in Razkačeno«. 

Z zaključkom predstavljanja prvenca so pri nastajanju nove plošče iz punkrocka prešli v metal – album bodo posneli letos. NčØdNč so prepričani, da ima glasba veliko moč vplivanja na razmišljanje ljudi, njihova nova plošča bo prikazala stanje družbe in človeštva v sveži luči. Kitarist in pevec Zoran o novih komadih pravi: »Človeštvo se skozi zgodovino vedno upira, večinoma obstoječemu in pokvarjenemu v drugih. Novi komadi bodo osvetlili tudi lastne strahove in večinoma zavajajoče percepcije človeka, ki z družbenim okoljem večinoma komunicira skozi lastnemu poveličevanju prirejena očala.«

O ustvarjanju zadnjih let v recenziji ene izmed kompilacij piše Aleš Podbrežnik s spletnega portala Rockline: »NčØdNč znova dišijo po novometalski blaznosti, dejansko najhrupnejši komad kompilacije, skladba Out of Nothing nosi malo hard core dodatka, malo thrasha, malo Pantere, skratka potrgala vam bo uhlje.«

Obišči spletno stran , 2

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: