• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

IRENA ROVTAR, flavta; NINA PIRC, violina; GEA PANTNER VOLFAND, viola; PRIMOŽ ZALAZNIK, violončelo; NIKA TKALEC, klavir

KONCERTNI LIST (.doc)

Irena Rovtar, flavta
Nina Pirc, violina
Gea Pantner Volfand, viola
Primož Zalaznik, violončelo
Nika Tkalec, klavir

Flavtistka Irena Rovtar
(1987) je svoje glasbeno izobraževanje začela v Glasbeni šoli Škofja Loka pri prof. Mariji Grasselli in nadaljevala na SGBŠ Ljubljana, pod mentorstvom prof. Drage Ažman, kjer je leta 2006 tudi maturirala. Leta 2010 pa je z odliko diplomirala v razredu red. prof. Karoline Šantl-Zupan. V času šolanja je prejela več zlatih plaket v okviru tekmovanja TEMSIG. V Valjevu je na mednarodnem tekmovanju prejela prvo nagrado in naziv laureat tekmovanja. Sodelovala je tudi na mednarodnem tekmovanju Beogradski pobednik, kjer je prejela drugo nagrado. Leta 2009 se je udeležila tudi tekmovanja Svirel, kjer je bila absolutna zmagovalka. Kot solistka je nastopila z simfoničnim orkestrom SGBŠ, z godalnim orkestrom SNG Maribor, Simfoničnim orkestrom SF in simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Irena je prejemnica nagrade Antonia Tarsie, Škerjančeve nagrade in dveh Prešernovih nagrad Akademije za glasbo. Veliko nastopa kot članica komornih skupin (Trio Irenema, kvartet flavt Syrinx, Pihalni kvintet Kwindtet). Izpopolnjevala se je še na drugih seminarjih pri priznanih profesorjih; Alešu Kacjanu, Wilu Offermansu, Michaelu Martinu Koflerju, Vieriju Bottazziniju, Benoitu Fromangerju in drugih. Irena je bila dve leti članica Evropskega mladinskega orkestra, s katerim je potovala po ZDA in Evropi. Zaposlena je v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija in na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Nina Pirc
se je pričela učiti violino v Glasbeni šoli Krško pri Suzani Drobila. Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni šoli v Velenju (Igor Ulokin) in Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana (Jernej Brence). Leta 2011 je na Akademiji za glasbo v Ljubljani z odliko diplomirala v razredu prof. Dejana Bravničarja. Udeležuje se seminarjev doma in v tujini (Isabele van Keulen, Rivka Golani, Christian Altenburger, Rainer Kussmaul, Helfried Fister). Kot komorna glasbenica je s kvartetom A la corda v letu 2010 prejela študentsko Prešernovo nagrado za študijske dosežke. Je članica godalnega seksteta Offstring, s katerim so za arhiv RTV Slovenija posneli sekstet P.I. Tchaikovskega Souvenir de Florence. Z isto zasedbo so bili dvakrat povabljeni na seminar v Schaffhausen (Ana Chumachenco, Wolfgang Boettcher, Wen-Sinn Yang, Menahem Pressler).  Leta 2010 je uspešno opravila avdicijo za Gustav Mahler Jugendorchester, kjer je bila članica do leta 2013. Z istim orkestrom je sodelovala pri projektu s Staatskapelle Dresden pod taktirko Vladimira Jurowskega. Od septembra 2013 je namestnica koncertnega mojstra pri Simfoničnem orkestru RTV Slovenija.

Gea Pantner Volfand
(1990) je študentka drugega letnika podiplomskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri doc. Miletu Kosiju. Večkrat se je udeležila Tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov, kjer je leta 2009 in 2012 dobila zlato plaketo in prvo nagrado. Kot solistka je nastopila s  simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani (2010), Celjskim godalnim orkestrom (2011 in 2008), orkestrom Mladi ljubljanski solisti (2010) in Simfoničnim orkestrom Glasbene šole Celje (2007). Imela je recitale v ciklu Mladi virtuozi in v okviru Glasbene mladine ljubljanske.  Je tudi dobitnica Škerjančeve nagrade KGBL 2010, v študijskem letu 2010/2011 pa je za koncertne dosežke s kvartetom Accademia prejela študentsko Prešernovo nagrado. Lani je kot solistka nastopila z orkestrom Slovenske filharmonije. Za to izvedbo je v študijskem letu 2012/2013 dobila Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Od oktobra 2012 je redna članica orkestra RTV Slovenija. Sodeluje z orkestri Festine, Musidora in KOS DSS. Tri leta je bila vodja viol v švicarskem orkestru “Die Preisträger”. Bila je tudi članica orkestra Young Euro Classic in orkestra EUYO.

Primož Zalaznik
(1984) je leta 2006 diplomiral v razredu prof. Miloša Mlejnika, zatem pa je pri njem opravil še podiplomski študij. Izpopolnjeval se je tudi na Visoki šoli za glasbo v Kölnu v razredu prof. Clausa Kanngiesserja, na Folkwang Hochschule Essen v razredu prof. Younga Changa Choja in pri prof. Robertu Nagyu, solo violončelistu Dunajskih filharmonikov, ki ga je povabil tudi k sodelovanju z orkestrom Dunajskih filharmonikov pod taktirko Gustava Dudamela. Je prejemnik številnih nagrad na domačih in tujih tekmovanjih mladih glasbenikov. Med drugim je leta 2004 na mednarodnem tekmovanju violončelistov v Lieznu osvojil drugo mesto in drugo nagrado, leta 2006 pa je na državnem tekmovanju TEMSIG osvojil zlato plaketo in prvo nagrado ter letos na 4. mednarodnem tekmovanju v Trevisu prvo nagrado. Kot član godalnega kvarteta je osvojil na državnem tekmovanju TEMSIG leta 2005 zlato plaketo in prvo nagrado ter z njimi prejel tudi Prešernovo nagrado. Kot solist ali komorni glasbenik nastopa po vsej Sloveniji in tudi v tujini – na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji, Nemčiji idr. V Sloveniji je koncertiral na vseh najpomembnejših festivalih. Svoje znanje je nadgrajeval na mojstrskih tečajih pri številnih priznanih pedagogih kot so Reinhard Latzko, Matt Heimovitz, Gustav Rivinius, Wen-Sinn Yang, godalni kvartet Vogler in godalni kvartet Apollon Musagete.

Nika Tkalec
je končala nižjo glasbeno šolo pri prof. Branimirju Bilišku v Krškem ter šolanje nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer je z odliko maturirala v razredu prof. Janeza Lovšeta. Študij je nadaljevala na Akademiji za glasbo, kjer je diplomirala v razredu doc. Tomaža Petrača. Skozi vsa leta se je udeleževala državnih in mednarodnih tekmovanj v disciplinah klavir solo, klavirski duo in solffegio, kjer je dosegla mnogo srebrnih in zlatih plaket ter 2. nagrado na TEMSIG-u leta 2008 v klavirskem duu s Primožem Urbančem. Dodatno se je izpopolnjevala na seminarjih pri priznanih pianistih in profesorjih: Dmitriu Alexeevu, Stanislavu Pochekinu, Felixu Gottliebu, Juriju Kotu ter Elisabeth Fister. Kot solistka, korepetitorka, komorna glasbenica ter izvajalka novih del mladih skladateljev je nastopala na mnogih koncertih in recitalih: klavirski dnevi Društva klavirskih pedagogov EPTA v Sežani, Celju, Žalcu in Krškem, na izmenjavi ljubljanske in zagrebške akademije, v več ciklih Glasbene mladine Ljubljanske (Ob klavirju, Mladi mladim, Turjaške muze, Prisluhnimo v Križankah), v okviru obletnice Akademije za glasbo v Mestnem muzeju ter na komornih večerih Akademije za glasbo. Redno igra v klavirskem duu s Primožem Urbančem in v duu s flavtistko Ireno Rovtar. Je dobitnica študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo.

S prijazno pomočjo: