• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

četrtek

09.07.2015

21:00

Večerov oder

Koncert

DEMOLITION GROUP ● KILL KENNY


DEMOLITION GROUP 

Goran Šalamon – vokal
Jože Pegam – saksofon
Matija Lapuh – kitara
Tomi Gregel – bas
Ivica Gregel – bobni
Matjaž Pegam – zvok 

Demolition Group, mojstri poetike najtemnejših globin človeške duše, že trideset let ustvarjajo na robu rocka in undergrounda in so gotovo ena od najbolj trdoživih in avtentičnih skupin naše popularne glasbe. Nenehno eksperimentiranje, iskanje zvočnega izraza in vseskozi jasen odnos do aktualnega trenutka se ostro odraža tudi v najnovejšem materialu skupine.

Maja 2015 po štirih letih od izida »Planeta starcev« napovedujejo nov album in nov koncertni program. V letu, ko so padle maske, ko pozaba razjeda razum. V letu ko so se vse strani neba odele v enake barve. V letu, ko je Planet starcev prekrila tema, temnejša od vseh neuresničenih apokaliptičnih napovedi in ko noben jasnovidec ne ve kako besna in krvava bo luč, ki bo prebila temo. Demolition Group so maja 2015 predstavili nov studijski album Zlagano sonce.

Kot pravijo sami: "Koncerti so vedno bili in bodo naše najmočnejše orožje in smisel našega delovanja. Govorica Demolition Group je najbolj bridka neposredno, v soočenju z našim zvestim občinstvom in v družnem ustvarjanju peklenske ekstaze prvinskega rock’n’roll."

KILL KENNY 

Jure Košir (Jurc) – vokal, kitara
Uroš Kušljan (Leon) – bas
Marko Grubar (Mare) – bobni
Dejan Slak (Sleyk) – kitara

Kvartet Kill Kenny je v smislu lastnega umetniškega izraza unikatna zasedba, ki s svojim delom nazorno predstavlja val novih smernic in pristopov v slovenskem glasbenem underground prostoru. V njihovem prepoznavnem zvoku se pretaka veliko glasbenih stilov, najlažje pa bi jih označili kot alternativen rock bend. Kill Kenny prepričajo s kvalitetno avtorsko glasbo in pristnimi, energičnimi ter iskrenimi koncerti in energiji, ki jo izžarevajo iz odra.

Kill Kenny so svoj začetek obeležili leta 2009. Nase so opozorili s skladbo "Outta control", konec leta 2011 pa so izdali svoj prvenec z naslovom Josh. Med, ob in po izidu albuma so neprestano koncertirali po raznolikih lokacijah; od manjših, alternativnih slovenskih klubov do večjih festivalskih odrov (Rock Otočec, Schengenfest, Pivo in cvetje). Ob tem so bili izbrani na natečaju Vala 202: Imamo dobro glasbo, naš največji pivovar pa jih je v svojem natečaju Mecen slovenske glasbe izbral in sofinanciral njihov aktualni videoizdelek – videospot za skladbo "Killin' time".

V preteklih dveh letih je band čakalo kar nekaj izzivov. Z nastopom v okviru Slovenskega tedna glasbe so si priborili nastop na kar dveh tujih festivalih – mednarodnemu občinstvu so se poleti 2014 predstavili na festivalu Exit, oktobra so gostovali na festivalu Waves Vienna.

Za letošnje leto napovedujejo kar nekaj novosti – že jeseni od njih lahko pričakujete nove pesmi in izdajo. Osnutke novih skladb boste lahko slišali na enem od številnih koncertov, ki jih Kill Kenny pripravljajo v letošnjem letu (tudi) v Sloveniji.

Obišči spletno stran , 2

S prijazno pomočjo: