• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

četrtek

09.07.2015

22:00

Vetrinjski dvor

Stand-up

ČRNI STAND UP (SRB, SLO)

ALEKSANDAR PERIŠIĆ (SRB)

Aleksandar je brez smisla za kar koli drugo, kot za humor. Z odliko je končal gimnazijo v Kraljevu, nato pa še pravno fakulteto, kjer je veljal za enega boljših študentov. Je otrok staršev intelektualcev, čeprav bodo sami rekli, da so ga našli nekje na poti. Po nacionalnosti je toleranten.
Je igralec gledališča Kraljevo od leta 1998. Poliglot zna izreči 'OK' v sto svetovnih jezikih. Glede na to, da je izobčen iz že devete stranke, je postal apolitičen. Po seksualni opredelitvi je sumljiv. Seka drva že od sedmega leta. Zbira številke policijskih značk vseh policajev, ki so ga kdaj koli legitimirali (in trenutno drži Guinnessov rekord). Z obtoženim ni v nobenem sorodstvenem odnosu.

GAŠPER BERGANT  (SLO)

Gašper orje ledino in podira meje sprejemljivega v slovenski stand up komediji. Sproščeni Savinjčan ne pozna pomena besede tabu in ruši stereotip o zadržanosti Slovencev. Publiko preseneča s črnim humorjem in navidezno neobzirnostjo. Dekleta si ga zapomnijo kot tistega s strupenim jezikom, a prijaznim za pogledat, fantje pa bi ga povabili na pivo.

ANDREJ TEŽAK – TEŠKY (SLO)

Tešky je živ dokaz, da pregovor "strup je v majhnih stekleničkah" drži kot pribit. Drobno grajeni pingvinček je osebnostni ekvivalent dvometrskega "ultranabildanega" mišičnjaka, ki počne vse in je sposoben vsega. Je soustanovitelj ljubljanskega festivala standup komedije Panč, v lanskem letu pa je v Ljubljani odprl Klub stand up komedije 10ka.

Veliko se ukvarja z glasbo; v glasbeni industriji je prisoten praktično v vseh mogočih vlogah. Do sedaj je bil povezan prav z vsemi glasbenimi natečaji v Sloveniji. Na nekaterih je bil gost, na drugih član žirije, na tretjih pa soorganizator. Je lastnik založbe, ki je v sedmih letih izdala enaindvajset albumov različnih izvajalcev, direktor glasbene agencije Kurz rock vibe in dolgoletni manager številnih glasbenih zasedb, med katerimi so najbolj znane Slon in sadež, Tide, Srečna mladina in Leaf fat. Že več kot deset let se ukvarja z gledališko improvizacijo. S skupino Veselička še vedno tekmuje v impro ligi, kjer je bil že dvakrat državni prvak. V impro ligi je v svoji prvi sezoni nastopanja prejel tudi nagrado za novinca leta.

ALEŠ SEČNIK (SLO)

Aleš je eden naših najuspešnejših športnikov invalidov. Poleg športne poti je študent psihologije pred kratkim zagnal tudi svojo kariero stand up komika. Že pred tem si je nabiral izkušnje na radiu ter v oddaji Nočna srečevanja na Radiu 1, zdaj pa svoj jezik vrti še na številnih odrih po Sloveniji!

Obišči spletno stran

S prijazno pomočjo: