• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sreda

08.07.2015

19:00

Sladolent

Festival ulične prehrane

SLADOLENT: Tomaž Kavčič, Jure Tomič, Peter Kovač

Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono)

Jedi Tomaža Kavčiča poznajo okuse (vseh pet), arome, teksture, temperature in kombinacije, uporabljajo tehnike, učinke in zgodbe, vključujejo pogled in razgled, sluh in otip. Toda vse to so drugi že posneli in kopirali, saj Tomi kaže pot. Kar vedno znova navduši, je njegov občutek za - primernost! Vsaka nova kolekcija, vsaka nova inovacija ima svoj smisel, svoj zato: da pričara nasmeh, izvabi zadovoljstvo, ustvari užitek.

Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice)

Tomičeve jedi so preproste, čeprav so videti umetniške. Poudarek je na sestavinah in ohranjanju okusov. Debeluh ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje, je enakomerno ustvarjalen in tradicionalen. Ko se spogleduje s svetovnimi trendi, spoštuje tudi domačo grudo, podnebje, običaje in izročilo. Tudi čevapčiči so lahko haute cuisine, visoka kuhinja.

Peter Kovač (Restavracija Maxim, Ljubljana)

Peter Kovač je bil štiri leta pomočnik Andreja Kuharja, preden je dobil chefovsko priložnost v najbolj elitni ljubljanski restavraciji. V tem času se ni le učil od velikega mojstra, temveč je ves čas, radoveden kot je, raziskoval in odkrival. Rezultat in kreacije so zdaj v restavraciji za poslovneže, politike in vse, ki kosilo izkoristijo za pomemben dogovor, večerjo pa za proslavo tega dogovora. Vsako mesto ima takšno restavracijo. Ljubljana ima Maxim in Maxim ima Petra Kovača.

Obišči spletno stran , 2 , 3

S prijazno pomočjo: