• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

torek

07.07.2015

19:00

Sladolent

Festival ulične prehrane

SLADOLENT: Marko Pavčnik, Borut Jovan, Luka Košir

Marko Pavčnik (Pavus, grad Tabor Laško)

Marko Pavčnik kipari preprosto, toda učinkovito, predvsem pa uporablja barve, ki se smejejo in prelivajo, dopolnjujejo in cvetijo. Njegovo kuhanje je izrazito avtorsko. Zna se igrati, zna ustvarjati, zna navduševati. Je estet, skoraj perfekcionist, ki pozna sodobne tehnike in jih tudi zelo uspešno izkorišča. V kuhinji je še boljši kot na televiziji!

Borut Jovan (Galerija okusov, Petrovče)

Borut Jovan, ki je diplomant mariborske Višje šole za gostinstvo in turizem, je kot chef divji, ko gre za izbor sestavin in brezkompromisnost idej, urban, ko na okuse ne gleda le kulinarično, temveč tudi oblikovalsko, tradicionalen, ko z novimi znanji in tehnikami prilagaja stare običaji in spomine, moderen, ko kombinira okuse, arome, teksture in s tem ustvarja nadokuse, lokalen, ko sadi, nakupuje, kuha, prodaja in ostaja ves čas izključno slovenski, ter globalen, ko je radoveden, raziskovalen in kreativen.

Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom)

Gostišče je brunarica, toda kuhar je mlad, izkušen, ambiciozen in kreativen. Ta chef razmišlja o vsakem krožniku posebej, kar se ne vidi le po tem, da se domači špeh topi na debelem prodnatem kamnu, marmelade pa tečejo po granitni skali, temveč tudi v kombinacijah okusov, ki jim sveža zelišča niso le okras, prezentacija jedi pa ne le umetniški vtis. Luka Košir je najboljši mladi slovenski chef!

Obišči spletno stran , 2 , 3

S prijazno pomočjo: