• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

TRIO BATALOVIĆ-TURIN-ŠULC

KONCERTNI LIST (.doc)

Miladin Batalović, violina
Lovro Turin, klarinet
Tjaša Šulc, klavir

Violinist Miladin Batalović
je študiral violino v Stuttgartu pri Gerhardu Vossu in Antoniu Spillerju. Leta 2005 je dokončal študij sodobne glasbe pri prof. Joachimu Schallu. V sezoni 2005/2006 je postal član Munchenskega radijskega orkestra, v sezoni 2007/2008 pa vodja drugih violin v Simfoničnem orkestru SNG Maribor. Sodeloval je z mnogimi orkestri v Nemčiji (Opera v Freiburgu, Wurttemburška filharmonija v Reutlingenu, Državna opera Stuttgart, Simfonični orkester Munchenskega radia, Državno gledališče na Gartnerplazu) ter z znanimi dirigenti (Lawrence Foster, Sir Neville Marriner, Krysztof Penderecki, Daniel Oren, Carlo Rizzi in Vladimir Ashkenazy).

Klarinetist Lovro Turin
(1988) je svojo glasbeno pot začel na glasbeni šoli pri profesorju Zdravku Zimiču. Šolanje je nadaljeval na umetniški gimnaziji Srednje glasbene in baletne šole Maribor pri profesorju Valterju Petriču in kasneje Damijanu Kolariču. Leta 2011 je z odliko diplomiral v razredu profesorja Slavka Goričarja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG je leta 2004 osvojil bronasto plaketo, tri leta kasneje pa zlato plaketo in prvo nagrado. Kot solist je doslej nastopal v Sloveniji in Srbiji (Beograjska filharmonija), igra v več komornih zasedbah, med drugim v kvartetu klarinetov ClariArt. Kot solist je leta 2011 nastopil s Simfoničlnim orkestrom SNG Maribor. Od sezone 2013/2014 je prvi klarinetist tega orkestra.

Pianistka Tjaša Šulc
je svojo glasbeno pot začela z učenjem klavirja pri prof. Metki Safran v glasbeni šoli Ruše ter prof. Milici Ilić v Srednji glasbeni šoli Maribor. Študij klavirja in podiplomsko izobraževanje je končala na Glasbeni akademiji v Zagrebu v razredu prof. Ksenije Kos. Je dobitnica številnih prvih,drugih in tretjih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Sodelovala je z mnogimi priznanimi profesorji kot so S. Gadžijev, V. Lobanov, A. Katz, L. Blok, K. H. Kammerling, E. Indjić, V. Margulis, J. Margulis, N. Flores, M. Hughes, J. Stančul, F. Casanova, K. Bogino. Nastopa doma in v tujini (Italija, Nemčija, Francija, Hrvaška, Avstrija, Poljska). Bila je gostja številnih festivalov ( Gospički festival, Le dieci giornate di Brescia, Festival Lent, Festival Arsana), na 32. mednarodni konferenci EPTA v Ljubljani s solo recitalom, nastopila je v različnih televizijskih in radijskih hišah. Leta 2003 je prejela rektorjevo nagrado Univerze v Zagrebu za izvedbo Schumannovega koncerta z Zagrebško filharmonijo pod taktirko maestra Pavla Dešpalja. Prejela je številna priznanja za glasbene dosežke, od katerih velja omeniti priznanji župana Mestne občine Maribor in župana Občine Ruše, zahvalo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti območne izpostave Ruše za izvedbo klavirskega recitala v okviru Lirinih glasbenih večerov. Med pomembnimi priznanji je tudi diploma dr. Romana Klasinca za umetniške dosežke. Več let se je izobraževala na akademiji Santa Cecilia v Bergamu pri prof. Konstantinu Boginu. Zaposlena je kot profesorica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, v letu 2012/2013 je delovala kot asistentka na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru (oddelek za glasbo). 
Več na www.tjasasulc.si 

S prijazno pomočjo: