• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

ponedeljek

06.07.2015

21:00

Večerov oder

Koncert

THE LEWIS HAMILTON BAND (GBR)

Lewis Hamilton – kitara, vokal
Nick Hamilton – bas
Ben O'Reilly – bobni 

Od svoje ustanovitve leta 2010 je imela skupina The Lewis Hamilton Band več kot 500 nastopov in se je udeležila večine znanih britanskih festivalov, kot sta Hebden Bridge in Maryport. Kot kitarist se Lewis zgleduje po največjih glasbenikih dvajsetega stoletja, kot so Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix in Rory Gallagher. V svojo glasbo dodaja tudi vplive sodobnih blues-rock glasbenikov, kot so Joe Bonamassa, Derek Trucks in Matt Scofield. Kot vokalist je Lewis razvil edinstven slog petja, na katerega sta močno vplivala Joe Cocker in Dave Mathews.

Njegov prvenec Gambling Machine je osvojil nagrado Scottish New Music za najboljši škotski jazz/blues album leta 2012. Pesem "Candlelight & Sympathy" z drugega albuma Empty Roads so uporabili v filmu "Scar Tissue". Lewisov tretji album Ghost Train je prejel odlične ocene in je bil predvajan v več kot petnajstih državah. Nominacijo za najboljšega mladega glasbenika leta 2014 Lewis šteje za enega največjih uspehov. Lewis, ki vso svojo glasbo posname v svojem smalnem studiu na Škotskem, je sodeloval s glasbeniki, kot so Aynsley Lister, Ryan McGarvey, Henrik Freischlader, Alan Nimmo, Chantel McGregor in Ben Poole.

Trenutno snema svoj četrti studijski album Shipwrecked, ki ga bo izdal v letu 2015. Bob Harris, ustanovitelj neodvisnega medijskega portala, mu je ponudil promocijo albuma v seriji oddaj Under the Apple Tree Sessions.

"Presenetljiv in raznolik album (Ghost Train), ki ga izjemno cenim. Lewis je ustvaril album vrhunske kakovosti, ki si zasluži veliko pozornosti." Andre Wittebroek (Blues Magazine).

"Ghost Train je izjemen album. Letos ga štejem med svojih deset najljubših." Philip Vehaege (Keys and Chords)

"V njegovem slogu so opazni vplivi Henrika Freischladerja. Vedno išče nov način predstavljanja glasbe in se ne boji novosti. Ghost Train je zanimiv album." John Hurd (3songsbonn.com)

Obišči spletno stran

S prijazno pomočjo: