• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

ponedeljek

06.07.2015

21:00

Sodni stolp

Koncert

JazzPodij 2: IGOR LEONARDI BAND: Elegua

Igor Leonardi – električna kitara, midi-kitara
Marko Črnčec – klavir, Fender Rhodes, Hammond orgle
Lazaro Amed Hierrezuelo – tolkala, violina, vokal
Nino de Gleria – bas
Enos Kugler – bobni

Igor Leonardi je v slovenskem prostoru ne le znan obraz, temveč tudi prepoznaven glasbenik s karakterističnim zvokom, ki mu v širšem prostoru ni para. Sprva je bil kitarist samouk, kasneje diplomant graške akademije za glasbo, nato pa je postal še svetovni popotnik. Dobro desetletje je preživel v ZDA, kjer se je učil pri legendarnem Don Cherryju, poleg sodelovanj s številnimi znanimi jazzovskimi glasbeniki pa je igral tudi z Jasonom Newstedom, članom skupine Metallica in obenem bil zaposlen kot strokovnjak za svetovno (etno) glasbo v Oaklandu v Kaliforniji.

Širina glasbenih izkušenj tudi danes odzvanja v njegovi glasbi, obenem pa je katalizator številnih progresivnih muzik, ki so nastale v Sloveniji: skupine Quatebriga, Begnagrad, Miladojka Youneed, kot skladatelj glasbe za približno 100 gledaliških predstav v režiji Vita Tauferja, a tudi številnih manj znanih klubskih sestavov, ki jim je spričo svoje mednarodne prepoznavnosti utrl pot v tujino. Je tudi soavtor tedenske oddaje Muzikajeto, za katero je leta 2011 prejel Viktorja popularnosti.

Skupina Elegua v celoti zrcali bogate izkušnje Igorja Leonardija: združuje nekatere najboljše slovenske glasbenike na stičišču jazza in neodvisnega rocka ter izmišljene folklore s kreativnostjo in energijo, ki so jo v lokalni prostor vnesli tisti, ki so Slovenijo izbrali za svoj novi – bodisi začasni ali stalni – svetovni dom. Tako bo zvenela glasba, ko bo Slovenija imela svojo newyorško četrt, tik ob latinskoameriški. Think globally, act locally!

S prijazno pomočjo: