• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

nedelja

05.07.2015

19:00

Sladolent

Festival ulične prehrane

SLADOLENT: Janez Bratovž, David Vračko, Tomaž Bolka

Janez Bratovž (JB Restavracija, Ljubljana)

Janez Bratovž, ki v zemlji najde sladkost, v vodi slanost, v zraku kislost, v ognju grenkobo in na krožniku složnost, je vsako leto in vsako sezono bolj v formi! Še naprej so njegove linije izčiščene, okusi svetovljanski, vsak krožnik pa z izrazitim, prepoznavnim, svojstvenim podpisom JB. Michelinovim inšpektorjem je lahko žal, ker ne najdejo do Slovenije.

David Vračko (Restavracija Mak, Maribor)

Čeprav je za hrbtom pokopališče in čeprav ima chef predolge lase, Davidove jedi dišijo po cvetočem travniku in v njih je vse, kar vendarle ne manjka totemu mestu: žive barve, sveže vonjave, bogati okusi, drzne kombinacije, ustvarjalne oblike in veselo pričakovanje nadaljevanja.

Tomaž Bolka (Gostilna Krištof, Predoslje)

H Krištofu greste lahko le na ričet ali pa na kranjsko klobaso. Lahko si kuhate sami ali s prijatelji, lahko si vzamete ali naročite za domov in lahko ste tudi na zajli ali pa v dvoje. Toda, če bi radi doživeli divje, eko in sledljivo, potem se mu prepustite, saj skrbno izbira svoje dobavitelje, išče ekološko in lokalno, odkriva alternativno, jedilnike prilagaja zemlji, letnim časom, tradiciji in okolju, ima ekološki jedilnik za otroke, ve-ce za invalide, jedilni list za slepe, vsak ponedeljek zvečer pa stalno omizje ob pivu, prestah in trdo kuhanih jajcih.

Obišči spletno stran , 2 , 3

S prijazno pomočjo: