• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sobota

04.07.2015

19:00

Sladolent

Festival ulične prehrane

SLADOLENT: Andrej Kuhar, Damjan Fink, Luka Nagode in Urška Dvoraček

Andrej Kuhar (Vila Herberstein, Velenje)

Kuhar pač rad kuha! In ta energija se čuti v vsaki njegovi jedi. Ne sprošča je z vtisom, ki bi ga napihoval ali penil, ne izraža je z eksperimentiranjem, ki bi vedno znova presenečalo; njegova moč je pač v tem, da veste, da bo vrhunsko! Edini slovenski chef z Michelinovo zvezdico po "upokojitvi" v Nemčiji doživlja doma drugo kuharsko mladost.

Damjan Fink (Gostilna na gradu, Ljubljana)

Solata je vsak dan s tržnice, veliki lonci v majhni kuhinji so polni osnov in omak, sestavine so prave, sveže, kvalitetne, čeprav cenovno izbrane, Fink pa dokazuje, da so tudi preproste slovenske jedi primerne za (spre)hode. Preprosta kuhinja, ki jo imamo radi vsak dan, a si jo privoščimo na gradu.

Luka Nagode in Urška Dvoraček (Okrepčevalnica Luda, Ljubljana)

Odkar sta se v majhni kuhinji na Poljanski začela igrati Urška in Luka, ne bo nikoli več kot je bilo … Bistronomije se v Sloveniji niso spomnili priznani chefi, ki bi na rezervni lokaciji ponudili preproste jedi, a z vrhunskim znanjem in po prijaznih cenah, temveč ekonomistka in gradbenik, ki ne kuhata zato, da bi imela delo, temveč delata, da lahko kuhata.

Obišči spletno stran , 2 , 3

S prijazno pomočjo: