• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

UROŠ PERIĆ & THE BLUENOTE QUARTET & THE PEARLETTES ● DRIVING MRS. SATAN (ITA)

Uroš Perić & The Bluenote Quartet & The Pearlettes

Uroš Perić – vokal, klavir

THE BLUENOTE QUARTET
Mladen Melanšek – električni bas
Peter Rizmal – kitara
Tomaž Rebernak – bobni

THE PEARLETTES
Sandra Feketija
Blažka Oberstar
Suzana Labazan

Uroš Perić je slovenski glasbenik, ki je postal znan po svojih odličnih interpretacijah skladb iz zlate dobe bluesa, soula ter jazza. Med glasbeniki, ki so nanj najbolj vplivali, je prav gotovo legendarni Ray Charles. Uroš Perić je s svojimi nastopi do zdaj razgrel občinstvo že na treh kontinentih – v Evropi, v Ameriki in tudi že v Afriki.

Snemal in nastopal je s številnimi jazzovskimi orkestri doma in po svetu, kot so Big Band RTV Slovenija, Big Band RTV Beograd, Big Band Swingtime iz Frankfurta, Big band RTV Romunije, The Groove Orchestra, HGZ Big band Zagreb in All European Jazz Star Big band, ter sodeloval z uveljavljenimi glasbeniki, kot so Duško Gojković, Ernie Watts, Oto Pestner, Sheila Raye Charles, Ron Adwaters, Primož Grašič, Mia Žnidarič, Dada Kladenik, Caroline Mhlanga, J. C. Dook, Nuška Drašček, Lew Green, Jeff Green, Kai Henry Peterson, Tony Lorenzo, Peter Petrel, Bernard Smity-Smith, Joyce Lyle, Tony Horowitz in Rick Cotton, Ernie Watts, Tommie Harris.

Uroš Perić je aktiven tudi kot skladatelj. Napisal je številne skladbe, med katerimi jih je veliko posnel na zgoščenkah in jih redno izvaja na svojih koncertih. Leta 2007 je Uroš Perić postal član zveze Old Jazz Union v Nemčiji. Njegove skladbe redno izhajajo na letnih kompilacijah zveze. V aprilu 2009 je na tekmovanju "The International Songwriting Competition" (ISC) v ZDA zasedel s svojo skladbo U.P. Down Blues v kategoriji Bluesa visoko drugo mesto.

Driving Mrs. Satan (ITA)

Claudia Sorvillo – vokal
Giacomo Pedicini – kontrabas
Valerio Middione – akustična kitara, vokal
Antonio Esposito – bobni

Skupini Driving Mrs. Satan  je uspelo trdi zvok Metallice spremeniti v sladko pop melodijo, ki je všeč tudi pristašem heavy metala. Ohranjajoč liriko in melodiko heavy metala, naredijo popolnoma svojevrsten zvok, ki včasih zadiši malo po jazzu, drugič spet čisto po popu, ampak ostaja občutljiv, zapeljiv in vabljiv.

Pred tremi leti se je trem italijanskim glasbenikom porodila ideja, da bi nekaj trdih klasik zaigrali na povsem drugačen način. Izbrali so njim najljubše skladbe in jih začeli preurejati v ljudskem stilu.

Pesmi skupin Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden in mnogih drugih so priredili za ženski vokal, kontrabas in akustično kitaro. Nekega dne so se njihove priredbe znašle v radijski oddaji Sixx Sense in odziv publike je bil neverjeten. Pridobili so preko 6000 Facebook privržencev in 100.000 ogledov na YouTube. Ko se je njihov "heavy metal made easier" pojavil še na "Das Erste’s TV Show", so jih začeli vabiti na koncerte po vsej Evropi. Ker je bilo to zabavno tako za njih kot publiko, to počnejo še danes.

Obišči spletno stran , 2

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: