• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

četrtek

02.07.2015

20:00

SNG Maribor

Folklorni festival Folkart

Priporočamo

27. FOLKART (BEN, BIH, SIN)

AFRIKA – BENIN

"Towara", CotonouSkupina Towara je nastala leta 1992, ko sta se združili dve podobni folklorni skupini, vendar z različnimi programi. Pod okriljem novonastale skupine sta združili kulturo južnega in severnega dela Benina. Zlitje dveh bogatih in različnih tradicionalnih načinov prikazovanja običajev, ki so pravzaprav način življenja številnih plemen, je nadgradila že tako izjemen in zanimiv repertoar skupine.

SINGAPUR

"SRIWARISAN", Singapur

Singapur, "Levje mesto", leži na stičišču malajskega polotoka z indonezijskim otočjem. Znameniti singapurski lev je mitološko bitje in simbolizira burno zgodovino na tem delu Malajskega polotoka. V raznolikem etničnem prostoru biva tudi Sri Warisan, akademija plesnih umetnosti, ki jo je ustanovila gospa Som Said. Leta 1997 je nastala plesna skupina, ki je kmalu postala ena ključnih sil Singapurske tradicionalne plesne scene. Mešanje bogate tradicionalne oblike s sodobnimi tehnikami plesa ob visoki usposobljenosti v umetnosti gibalnega izražanja je njihova glavna odlika.

BOSNA IN HERCEGOVINA

"Akcus Seljo", Sarajevo

Ta akademska folklorna skupina je vedno bivala v multinacionalni sredini. Njihovo Sarajevo, kulturno bogato in barvito mesto, je pravo okolje za nenehni razvoj ter doseganje visoke rasti kvalitete v ohranjanju ljudskega izročila. V balkanskem kotlu napetosti med etnično močnimi skupinami je preživela krvavo državljansko vojno, ki je za nekaj časa zatrla večino kulturnega dogajanja v državi, nikoli pa ga ni uničila. Člani skupine so mladi, ustvarjalni umetniki, ki bogato zakladnico ljudskih običajev svoje dežele s ponosom in žarom predstavljajo publiki širom Evrope. Njihov program zajemaja vsa področja Bosne in Hercegovine.

Imetniki Lente morajo za vstop na prireditev dvigniti BREZPLAČNO VSTOPNICO, s čimer si zagotovijo sedeže v dvorani. 
10 minut pred začetkom prireditve bodo v SNG Maribor vstopnice na voljo za 5 €, a le v primeru, da dvorana še ne bo polno zasedena.

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: