• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

ponedeljek

29.06.2015

21:30

PoLENTni kino - Tkalka

Film

PoLENTni kino: Peščeno

Filmske produkcije, ki jih predstavljajo:

   

FRANC – dokumentarni film

Portret mariborskega brezdomca Franca Lubeja.

Avtorji: Tilen Berglez, Vanja Gligorovič, Primož Robnik: II. gimnazija Maribor

ROMANJE ZA MACO – dokumentarni film

Zgodba uličnih mačk in njihovih ljudi. Ko je mesto na psu, pomaga skrb za mačke, mijauu! Dokumentarni film je bil premierno predvajan na Mednarodnem festivalu dokumentarnega filma DOKUDOC. Dokumentarni film je bil uvrščen na festival ZOOM 2014. 

avtorica: Ivana Vogrnic Vidali (scenarij, režija, kamera)
dokumentarni, 2014, 6 min 25 sec
produkcija: Mitra Luksuz DRFK
dokumentarna delavnica DOKUMaribor, Slovenija, 2014
mentorja: Nemanja Babić, Jure Černec
producentka: Maja Malus Azhdari

ANIMACIJE – Srednja šola za oblikovanje Maribor

Daša Šeruga; mentor: Bronislav Horvat Toš
Tjaša Tičar; mentor: Bronislav Horvat Toš
Nuša Špindler; mentor: Bronislav Horvat Toš

ŠTUDENTSKI FILM

POD OBLAKI - dokumentarni film

Za dokumentarec o modelarstvu sem se odločil, ker sem želel prikazati zgodbo, ki jo razen samih modelarjev poznajo le redki. Kdo so ljudje, ki mesece sestavljajo modele in nato uživajo v letenju z njimi? Kako sploh nastanejo takšna letala in koliko časa je za to potrebno? Odgovore na takšna in podobna vprašanja mimoidočih, ki sem jih vedno znova in znova poslušal vse od malih nog, ko so prišli pogledat brata, ki le letel na travniku z svojimi modeli sem vključil v dokumentarec. Obenem pa sem tudi poizkusil prikazati, kako se pogled modelarjev na takšna letala zelo razlikuje od ljudi ki s tem nimajo izkušenj. Dodal bi samo še en komentar z modelarskega foruma, ki mi daje slutiti, da sem se v filmu približal “modelarskemu pogledu” na letenje:

“Super film sta naredila!! Čestitke obema!! Sem zelo užival ob gledanju, sploh pa v trenutkih, ko si govoril o stvareh, ki jih najbolj razumemo in čutimo samo modelarji samograditelji! Se mi pa zdi vajin video tudi lepa promocija modelarstva nasploh, ker začetnikom daje vedeti, da je modelarska pot zanimiva, polna uspehov in razočaranj... seveda razočaranj v začetku, ki sčasoma prepustijo prostor užitkom. Lahko bi ga kazali tudi na osnovnih šolah za zanimiv intermezzo pri tehničnem pouku. Mitja”

Igra: Ivica Belović
Kamera, produkcija, montaža: Branimir Belović

ROMANCA - fantazijski film

Večna bitka med spoloma se zrcali v pogovoru med žensko in moškim, ki počasi razkriva razpoke v njuni osebnosti ter, na višjem nivoju, v družbeni identiteti spolov. S čimer ne bi bilo nič narobe, če se med njima ne bi začele kresati iskrice. Kje je meja med prezirom in privlačnostjo?

Igrata: ŽENSKA: Tinkara Puh, MOŠKI: Oskar Štrajn
Direktor fotografije: Aljaž Tepina, snemalec: Nejc Žolgar, asistentka snemalca: Ajda Račečič, mojster osvetljave: Miha Matavž, snemalec zvoka: Luka Cvetko, mojster zvokovne obdelave: Luka Cvetko, scenografinja: Urška Samec, kostumograf: Marko Samec, maskerka: Nika Travner, glasbeni urednik: Ana Petrovič, oblikovalec grafike: Nejc Žolgar, fotograf: Miha Matavž, barvna in svetlobna korekcija filma: Aljaž Tepina, montažer: Aljaž Tepina, vozniki: Marko Samec, Urška Samec, Miha Matavž, Oskar Štrajn, Nejc Žolgar, scenarista: Maruša Vidrih & Aljaž Tepina, režiser: Aljaž Tepina, asistentka režije: Ajda Račečič, producent: Aljaž Tepina

SHARDS - eksperimentalni film

Eksperimentalni film, ki se osredinja na montažo.

Igrajo: Her: Ajda Račečič, Him: Samo Lorber
Režiser: Aljaž Tepina, Fotograf: Marko Samec, Montaža: Aljaž Tepina, Barve: Aljaž Tepina, Zvok: Aljaž Tepina, Kostumi: Marko Samec, Grafike: Marko Samec, Glasba: This Summer – A. Moor & Y. Kyriakides

SOFIA 13 - dokumentarni film

85 % otrok s trisomijo 13 umre preden dosežejo starost 1 meseca. Sofia je stara skoraj 3 leta. Dokumentarni film je bil premierno predvajan na Reviji slovenskega dokumentarnega filma 2013. Najboljši dokumentarni film na festivalu Student Cuts 2014. 

avtorji: Marko Samec (režija), Ajda Račečič (montaža, zvok), Petra Greiner (ideja)
dokumentarni, 2013, 9 min 33 sec
produkcija: Mitra Luksuz DRFK|FabrikulaZavod13
dokumentarna delavnica DOKU | Maribor, Slovenija, 2013
mentor: Boris Petkovič
producentka: Maja Malus Azhdari

TAKE YOUR TIME - fantazijski film

Punca in fant živita v skupnem stanovanju. Zjutraj jima zvoni budilka. Punca se vstane prej in pri svojih opravilih hiti, medtem ko fant še nekoliko časa poležava in se zbuja zelo počasi. Dogajanje se nadaljuje v kopalnici, kjer nadaljujeta jutranja opravila vsak s svojim tempom. Po kopalnici se dogajanje preseli v kuhinjo, kjer si pripravita zajtrk ter ga pojesta (punca zelo hitro, fant si vzame čas). Na koncu kljub različnemu jutranjemu tempu oba istočasno zapustita stanovanje.

Igrata: Alen Gomolj, Petra Štraus
Filmska ekipa: Alen Gomolj, Nada Stegnjaić, Ivan Šinko, Tomi Šmanjak, Petra Štraus, Rene Gomolj (oprema), Mitja Pungartnik (lokacija snemanja)

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: