• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

sobota

11.07.2015

21:00

Večerov oder

Koncert

Priporočamo

ANA POPOVIĆ (SRB, ITA, FRA, USA) ● CAN OF BEES

 

ANA POPOVIĆ (SRB, ITA, FRA, USA)

Ana Popović - kitara, vokal
Michele Papadia - klavitature, spremljajoči vokal
Carlton Armstrong - bas kitara, spremljajoči vokal
Stephane Avellaneda - bobni

V Maribor prihaja prvič svetovna blues-rock kitaristka srbskega porekla, večkratna nominiranka za 'Contemporary Blues Female Artist' na najprestižnejših svetovnih "Blues Music Award" nagradah, gostili pa jo bomo na zadnji večer festivala. Na turneji, ki sledi aktualni izdaji "Blue Room", ta je izšla 19. maja na ArtisteXclusive records, bo Ana predstavila tudi svoje največje uspešnice in predelave blues rock klasik.

Ana Popović se je rodila 1976 v Beogradu, Srbiji. Njen oče ji je predstavil blues in s svojimi 15imi leti je pričela z igranje kitare.

Leta 1995 je ustanovila skupino Hush z Rade Popovićem (kitara, vokali), Milan Sarićem (bas) in Bojan Ivkovićem (bobni). Glasbeno bi jih lahko definirali kot rhythm in blues, vendar so v svoj zvok primešali elemente funka in soula. V letu 1998 imajo več  kot 100 nastopov in izdajo  album Hometown.

1999 Ana ustanovi Ana Popović Band. V letu 2000 se pojavi ob imenih kot so: Eric BurdonTaj MahalBuddy MilesDouble TroubleEric Gales na Jimi Hendrix tribute albumu Blue Haze: Song of Jimi Hendrix, kjer je naredila cover za pesem »Belly Button Window«. Leta 2001 izda prvenec Hush! V prihajajočih letih pridno snema albume ter zbira nominacije in nagrade.

CAN OF BEES (SLO)

Jan Lužnik – kitara, vokal
Jure Gobec – bas kitara
Davor Detečnik – bobni

Skupina Can of Bees je bila ustanovljena leta 2010. V štirih letih delovanja so fantje posneli 3 studijske plošče (Love EP, Can of Bees LP, LogJam Stories EP) ter nastopili na večini koncertnih odrov Slovenije. Nekaj večjih: Kino Šiška, Štuk MB, Pekarna MB, Cvetličarna LJ, Gala Hala, Gospodarsko razstavišče LJ, Rock Otočec itd., za sabo imajo več kot 50 koncertov. Leta 2011 so zmagali na mariborskem ŠouRocku, eden večjih dosežkov skupine pa je zmaga na legendarnem festivalu Omladina 2012 v Srbski Subotici (prejeli so nagrado »Najbolji Bend«). Leta 2013 so se vrnili v Srbijo, kjer so odigrali dva koncerta v klubu Mladost.

V letu 2014 je skupina posnela svojo tretjo studijsko ploščo LogJam Stories EP  v studiju BearTracks Kočevje. Vlogo producenta je ponovno prevzel Ernie Mendillo (The Brandos, Blow Up, Help – a Beatles Tribute), ki je sodeloval že pri snemanju plošč Love EP ter Can of Bees LP. Vlogo tonskega tehnika (prav tako producenta) je prevzel Matej Pečaver.

»Catch one of Slovenia's most promising new bands for an unforgettable experience!« Ernie Mendillo, The Brandos (US)

»Can of Bees iz Šentjanža pri Dravogradu na Koroškem ima značilnosti skupine, ki obeta. Prinaša melodične in spevne pesmi, s formo in refrenom, glavo in repom, ki jih poganja pristen občutek za rock’n’roll, kot ga redko srečamo na domači sceni.« Terens Štader

Obišči spletno stran , 2

S prijazno pomočjo: