• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

petek

10.07.2015

19:00

Sladolent

Festival ulične prehrane

SLADOLENT: Gregor Vračko, Ivan Kastelic, Robi Žibrat

Gregor Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota)

Če je šel Grega najprej po svetu, morate vi zdaj v Kungoto! Denk nima več le kuharja, temveč tudi – hišo! Če je bila prej kulinarična zgodba Gregorja Vračka največji slovenski kulinarični odklop, s sedanjo Hišo, ki jo je iz stare vaške gostilne spremenil v najmodernejšo slovensko podeželsko vrhunsko restavracijo, izziva kar evropske dobrojedce! Doslej je bil Denk na meji, odslej pa je v Evropi!

Ivan Kastelic (Dnevni bar pr’ Mrtinet, Luče pri Grosupljem)

Najlepši skedenj na Slovenskem? Zagotovo pa najbolj topel! Zaradi teličkov, kozličkov, jagenjčkov in pujsov, tudi hobotnic in rib, korenja in krompirja, pod pepelom in na žerjavici. Pr’ Mrtinet ni jedilnega lista in če ne bi bilo juh, tudi štedilnika ne bi bilo treba. Da so le ogenj in sestavine, da le ohranite dovolj moči, ker se pod tistim skednjem niti s sladico še ne konča.

Robi Žibrat (Restavracija Terasa, Maribor)

Član trojke najboljših mariborskih chefov lepo kombinira, dopolnjuje in spoštuje, vse do zaključnega nadokusa, ki je precej več od le vtisa. Na Terasi zna Žibrat, v črni opravi, s sramežljivim nasmehom in ves čas med kuhinjo in gosti, dobro in moderno kuhati. Do sestavin je prijazen, toda profesionalen, nežen, toda precizen. Rad ima močne, nenavadne, manj všečne okuse in sestavine, zato je njegovo kuhanje potrebno dojeti tudi pedagoško. Kar nekaj zamudiš, če greš na Teraso, ne da se mu prepustiš.

Obišči spletno stran , 2 , 3

S prijazno pomočjo: