• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

torek

07.07.2015

21:00

Večerov oder

Koncert

ELEKTRO GUZZI (AUT) ● KARMAKOMA


ELEKTRO GUZZI
(AUT)

Bernhard Hammer
Bernhard Breuer
Jakob Schneidewind 

Dunajski trio je dobesedno rock zasedba (bobni, bas, kitara), ki ustvarja subtilen techno z bogato teksturo. V živo in pred vami! Produkcije in nastopov se loteva podobno kot vsak sodoben elektronski producent, s to razliko, da se ne zanaša na računalniško podporo, loope ali nasnemavanje.

Morda je težko verjeti, a vse, kar slišite, je 100% v živo. Začetki benda segajo v leto 2004, vendar si je kolektiv vzel pet let časa, da izpopolni svoje znanje, in šele potem vstopil v studio. Posledično je en od redkih bendov, ki je tako prepričljiv, da je dobil turnejo po Japonski in nastopa na festivalu Sonar v Barceloni ter v berlinskem Berghainu še preden je imel posnetek.

Elektro Guzzi spada med najbolj zaželene in aktivne bende v ciklu showcase festivalov in ne preseneča, da je prejel nagrado European Border Breaker Award na festivalu Eurosonic leta 2012.

KARMAKOMA

Enej Mavsar
Beno Kovač 

Po izzidu prvenca Imagination & Mechanical metamorphoses v začetku leta 2014, krška zasedba koncertira vse od Londona preko Dunaja do Skopja in konstantno po domači grudi. Posname skladbo "Never Enough", ki izzide na kompilaciji Val014.

Karmakomo sedaj uradno sestavljata Enej Mavsar in Beno Kovač, ki snujeta material za naslednji dolgometražni izid, za njima pa je tudi nekaj koncertov kot duet.

V zelo bližnji prihodnosti se obeta izid singla in koncerti, na katerih bo v širši zasedbi predstavljala tako sveže in starejše skladbe. 

Obišči spletno stran , 2

S prijazno pomočjo: