• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

ponedeljek

06.07.2015

23:00

Mladinin oder

DJ večer

MOFF & TARKIN (ISL) • YANOOSH

Moff & Tarkin (ISL)

Večina ljudi misli, da je Moff & Tarkin skupina z dvema članoma, a je psevdonim za Magnusa Tryggvasona, islandskega Dja in producenta. Njegova glasba je bila del številnih projektov, kot DJ pa je nastopal v Berlinu, Kopenhagnu, Rejkjaviku in na Dunaju. Njegov stil lahko opišemo kot house, ki se trudi biti nekaj drugega. Če ste ljubitelji house/disco/techno glasbe, boste zagotovo presenečeni.

Yanoosh (SLO)

Januš Aleš Luznar je na domači glasbeni sceni poznan pod imeni Yanoosh in Ohm Fat. Skozi eksperimentiranje in nenehno iskanje izboljšav je dozorel v raznovrstnega producenta številnih smernic v elektronski plesni glasbi. Njegov odprt, širok žanrski pristop odpira številna vrata - s številnimi aranžmaji za založbe (rx:tx, Synaptic Pathways, Qualiass Records, BIT Records Mexico, Nang, Adriatiko recordings, Sensei records, Distinctive) in nastopi na številnih odmevnejših dogodkih (Meet Me, SOF, Golden Drum, Festival Utrip, ECO festival, Terminal 00 in Tresk #3).

Od prvenca Hybernate 1000 Miles From Earth smo se v zadnjih letih navadili predvsem njegovega singularnega pristopa k basovski tradiciji z nevsakdanjim čutom za abstraktno elektroniko in dubiran techno, ki je podajal roke tudi trip hopu. Njegove najnovejše letošnje izdaje Yanoosh - Formations pa se je lotil izdati kar sam, saj stremi k širši dostopnosti svoje glasbe. Od leta 2010 večino pozornosti posveča projektu klubske glasbe Ohm Fat, katerega ime nosi že kar nekaj izdaj. Žanrsko se spogleduje z nu discom, housom in technom ter živim kombiniranjem uspešnic iz 50ih, 60ih in 70ih.

Obišči spletno stran , 2

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: