• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

nedelja

05.07.2015

21:00

Sodni stolp

Koncert

JazzPodij 1: FAKE ORCHESTRA: Tribute to Billie Holiday

Ana Vipotnik – vokal
Metod Banko - vokal
Igor Leonardi – kitara
Marko Črnčec – klavir
Primož Fleischman – saksofoni
Igor Matković – trobenta
Nino de Gleria – bas
Enos Kugler – bobni

Igor Leonardi je v slovenskem prostoru ne le znan obraz, temveč tudi prepoznaven glasbenik s karakterističnim zvokom, ki mu v širšem prostoru ni para. Sprva je bil kitarist samouk, kasneje diplomant graške akademije za glasbo, nato pa je postal še svetovni popotnik. Dobro desetletje je preživel v ZDA, kjer se je učil pri legendarnem Don Cherryju, poleg sodelovanj s številnimi znanimi jazzovskimi glasbeniki pa je igral tudi z Jasonom Newstedom, članom skupine Metallica in obenem bil zaposlen kot strokovnjak za svetovno (etno) glasbo v Oaklandu v Kaliforniji.

Širina glasbenih izkušenj tudi danes odzvanja v njegovi glasbi, obenem pa je katalizator številnih progresivnih melodij, ki so nastale v Sloveniji: skupine Quatebriga, Begnagrad, Miladojka Youneed, kot skladatelj glasbe za približno 100 gledaliških predstav v režiji Vita Tauferja, a tudi številnih manj znanih klubskih sestavov, ki jim je spričo svoje mednarodne prepoznavnosti utrl pot v tujino.  Je tudi soavtor tedenske oddaje Muzikajeto, za katero je leta 2011 prejel Viktorja popularnosti.

Mednarodno uspešni Fake Orchestra, ki zrcalijo slogovno raznovrstnost njegovih izkušenj letos slavijo "polnoletnost" in se tokrat bolj kot na ljudske pesmi, melodije italijanskih popevk, španskih romanc, ritme Balkana, Afrike in južne Amerike, naslanjajo na izročilo najbrž največje jazzovske pevke Billie Holiday, ki obhaja stoto obletnico rojstva. 

S prijazno pomočjo: