• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

petek

03.07.2015

23:00

Mladinin oder

Koncert

PHILOM • TORUL • QUASARR (CRO)

Philom (SLO)

Aleš Gangl – vokal, klaviature, kitara
Aleš Krevh – klaviature
Andraž Sešelj – bobni 

Za psevdonimom Philom se skriva amaterski glasbenik Aleš Gangl iz Slovenj Gradca. Gre za svež projekt, ki služi kot izgovor za neposredno izražanje vtisov ter potrebe po simbolični upodobitvi lastnih izkušenj in idejnih prebliskov. Oblika projekta Philom je glasbeno strukturirana z elektroniko, z računalniki, s ščepcem tradicionalnih rock inštrumentov ter z majhnim številom ljudi. Slednji ob zanosu kreativnih idej in volje narekujejo omenjenim inštrumentom. Trik in posebnost sta v amaterskem DIY pristopu – kar pomeni, da vse poteka v lastni režiji, sloni na lastni motivaciji in se odvija kot kreacija iz nič (ex nihilo), utemeljena na ljubezni do glasbe (od tod tudi sestavljenka imena philos – grški izraz za naklonjenost, ljubezen in mousik – umetnost muz). Vizualno Philom želi vzpostaviti sodelovanje s prijatelji, z znanci, s simpatizerji in z nasprotniki, katerih amaterske fotografije, grafike in izdelke Philom izsledi in po dogovoru uporabi za uradno upodobitev glasbe. Skupina je marca izdala svoj prvenec Face The Music.

Torul (SLO) 

Torul Torulsson – klaviature, produkcija, besedila
Jan Jenko – vocal
Borut Dolenec – kitara, klaviature

Torul je skupina iz Slovenije, ki je bila v zadnjih letih opažena in uspešna na tuji synth/electro/indie pop sceni. Marca so izdali svoj četrti album The Measure, ki nadaljuje tradicijo uspeha albuma Tonight We Dream Fiercely iz leta 2013. Z odkrivanjem in vnašanjem drugih glasbenih vplivov v svojo avtorsko glasbo so Torul ustvarili identiteto, ki jih ločuje od drugih skupin. Njihov album In Whole so izdali pri neodvisni nemški založbi Infacted Recordings. V zadnjih letih so Torul nastopali v Nemčiji, kjer so svojo glasbo predstavili širšemu občinstvu. Prav tako so nove oboževalce pridobili med turnejo po Evropi s skupino Mesh. Torul so stari znanci open air festivalov in vedno znova dokažejo, da lahko osvojijo vsak oder.

Quasarr (CRO)

Filip Frank - kitara, orkestracije, programiranje
Boris Štok - vokal, besedila
Hrvoje Šćulac - klaviature, programiranje
Sergej Hofman – bas
Dino Šimonović – boben
Jelena Fabijan - spremljevalni vokal 

Quasarr je hrvaški alter-pop bend iz Reke, ki svojo inovativno in moderno glasbo ustvarja neobremenjeno z okusom širših množic. Njihova zmes akustike in elektronike, orkestracij in distorzij je cenjena celo pri zahtevnejših poslušalcih, njihovi živi nastopi pa znajo navdušiti še tako skeptične obiskovalce. V trinajstletni karieri so za založbo Menart/DOP Records izdali dva albuma, sodelovali z renomiranimi producenti (Denis Mujadžić – Denyken in Srđan Sekulović – Skansi iz Zagreba, grammyjevec Jay Frigoletto iz Bostona, Kevin Paul iz Londona), ter delili odre z zvezdami kot so Skunk Anansie, Morcheeba, Roisin Murphy in Klaxons. Leto 2013 je zaznamoval prehod k založbi Croatia records in začetek snemanja tretjega albuma z naslovnim singlom »Sjene«, ki je takoj zasedel vrhove glasbenih lestvic hrvaških radijev, še posebej pa sodelovanje s hrvaško divo Josipo Lisac v duetu z naslovom »Ljubav«, ki je postala ena najbolj predvajanih pesmi leta 2013 na Hrvaškem. Album nastaja nekoliko drugače od predhodnikov, saj snemajo vsako pesem posebej, v lastni produkciji, miksanje so zaupali priznanemu angleškemu producentu Kevinu Paulu, ki je sodeloval z imeni, kot so Nick Cave, Depeche mode, REM, Moby, za mastering pa je poskrbel Jay Frigoletto. Album naj bi izšel septembra 2015. Napovedujejo, da bo zvok malo bolj »živ« kot na prejšnjih albumih, s čimer želi bend v svoje studijske aranžmaje prenesti del energije z živih nastopov.

Obišči spletno stran , 2 , 3

Za ogled predstave potrebujete Lento ali dnevno vstopnico ali posamično vstopnico.

S prijazno pomočjo: