• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

ponedeljek

29.06.2015

17:00

Srednja gradbena šola Maribor

Športni Lent

ŠAHOVSKI TURNIR: 19. MEMORIAL VASJE PIRCA

Železničarski šahovski klub Maribor, v sklopu Festivala iger Maribor 2015 (www.festival-iger.eu) in kot spremljevalno prireditev Festivala Lent, organizira tradicionalni šahovski turnir v spomin na velemojstra Vasje Pirca. Šahovski turnir ima zelo dolgo tradicijo (prvi je bil izveden že leta 1966) in je že dolga leta na seznamu mariborskih vrhunskih športnih prireditev. Na dosedanjih turnirjih je sodelovalo preko tisoč šahistov iz več kot 50 različnih držav, uspehi domačinov pa so pomembno prispevali k razvoju šahovske igre na Slovenskem.

Letošnja oblika turnirja bo nekoliko drugačna, prilagojena širšim množicam. Ob glavnem turnirju, kjer bodo nastopali visoko kvalificirani šahisti (že danes je prijavljenih 50 igralcev, od tega 15 velemojstrov), bosta vzporedno še dva: turnir amaterjev in turnir mladih (do 15. leta starosti). Ker bodo na vseh treh turnirjih podeljene čudovite nagrade, organizatorji pričakujejo številčno udeležbo.

Letošnje prizorišče bo Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor (Smetanova ulica 35), vstop za gledalce je prost, ob turnirju pa bodo na sporedu še številne druge dejavnosti, od iger do predstavitev, otroških uric in dveh odprtih piknikov (28.6. in 4.7.).

Več informacij na www.festival-iger.eu 

Obišči spletno stran

Ogled dogodka je brezplačen.

S prijazno pomočjo: