• 26.6. - 11.7. 2015
    MARIBOR, SLOVENIJA
  • Glavni generalni pokrovitelj
    NKBM

četrtek

25.06.2015

Kulturni klub Dvorec

Spremljevalne prireditve

KULTURNI KLUB DVOREC

Organizator: Glasbeno društvo Glas podzemlja

Hišni band*

26. 6., ob 21.00 

David Matici CheeCha - vokal
Sebastjan Duh - klaviature
Tadej Kampl - bas 
Igor Bezget - kitara
Bruno Domiter - bobni

Poseben večer z dream team zasedbo Hišnega banda KKD - Funky Dance Show Live!

Naši glasbeniki, vsi vrhunski mojstri svojih inštrumentov in glasov, so za pripravili plesni večer svetovnih hitov, kot so Jamiroquai, James Brown, Michael Jackson, Robin Thicke, Stevie Wonder …
Vabljeni ljubitelji vročih ritmov v prelep atrij Vetrinjskega dvora na plesni večer do jutranjih ur ;)

Tretja party*

27. 6., ob 18.00  

Jam session ambasada v KK Dvorec

28. 6., ob 21.00
29. 6., ob 21.00
1. 7., ob 21.00 

Kulturni klub Dvorec nadaljuje že drugo sezono jam sessionov  oz. improviziranega izvajanja glasbe. Maribor z okolico je bogat z vrhunskimi glasbeniki, ki so priznani v svetovnem merilu. Obiskalo nas je že veliko perspektivnih glasbenikov v žanrih kot so jazz, blues, reggae in pop. Poleg instrumentalistov se lahko pohvalimo tudi s talentiranimi vokalisti. Želimo ponuditi zatočišče vsem glasbenikom, tako manj izkušenim kot tudi vrhunskim, da se lahko predstavijo, primerjajo in izboljšujejo pred publiko. Tako se formirajo tudi nove glasbene zasedbe in se ustvarjajo nove kompozicije.

Tudi letos vabimo vse glasbenike in poslušalce, da se nam pridružijo ob zanimivih in ustvarjalnih večerih žive glasbe v atriju Vetrinjskega dvora, kjer vas bodo navdušili glasbeniki najrazličnejših stilov. Vljudno vabljeni.

Studio session Glas podzemlja*

30. 6., ob 21.00  

Wood Drops (ITA)*

3. 7., ob 21.00 

Skupina Wooddrops je nastala leta 2012 v Trstu, Italija.

V njihovi glasbi se prepletajo žanri kot so roots reggae, dub, rock veins, hip hop grooves in eletronic colors. Z združevanjem različnih kulturnih nazorov in jezikov, kot je angleščina in wolof (Senegal), so dosegli zvok, ki nima značilne drže, temveč ima zmožnost prodirati preko meja in jezikovnih ovir.

Skupina je nastopala že na dveh Overjam Reggae Festivalih v Sloveniji. 15. oktobra 2014 so po dolgem času v studiu naznanili izid njihovega prvega albuma, ki ga bodo predstavili tudi pri nas.

Gianni "Ananìa" Pala - bobni
Riccardo Alessi - bas
Massamba Fall - klaviature
Elia "Psiked" Zupin - synth, programiranje
Andrea "Andread" Cossutta - kitare, vokali
Elisa "Jahba" Gellici - vokal 

Siti hlapci*

4. 7., ob 21.00  

Tadej Tratnik – vokal
Marko Črnčec – klaviature
Samo Pečar – bas
Beno Soršak Boogie Weed – kitara
Matej Horvat Mato – bobni

Najvidnejši slovenski reggae bend Siti Hlapci bo že drugo leto zapored nastopal v Kulturnem klubu Dvorec. Veselimo se slovenskih mojstrov karibskih ritmov, ki nikoli ne razočarajo. 

Skupina Siti hlapci nastopajo že od leta 1998. Do danes so posneli tri albume, prvi je izšel leta 2003 in je bil naslovljen Tukaj in zdaj, sledil pa je Si ti hlapec? leta 2005, oba pretežno v slovenščini, ki sta požela precej veliko pozornost javnosti in medijev. Njihov tretji album, Under JAH Sun, je izšel leta 2012 in je v celoti zapet v angleščini. V tistem času je prav tako izšel single "Plamen", ki je ostal tri tedne na lestvici MTV Adria.

Vljudno vabljeni.

Icotovi zobi*

11. 7., ob 21.00  

Eyeceeou Iztok Šumatić - vokal
Filip Jakob Fras – bas
Filip Vadnu – kitara
Jakob Šuster – kitara
Domen Potočnik - bobni

Icotovi zobi je band, ki ga sestavljajo kočnik na bobnih, sekalec in štirka spodaj desno na kitari ter modrostni na baski. Ceneni implantat na mikrofonu pa recitira stare in nove komade mariborskega reperja, ki se predstavlja pod imenom Eyeceeou oz. Ico Lumbago. Radi pojejo evergreene, kot so Ležerno je moderno in Mali princ z albuma Samo bedak in sila (2006, Jernastyle records).

"Mi smo semena, zasajena v sivi kraj, pomlad je v nas, ne čakaj na maj," v komadu Lepota po mariborsko pravi Eyeceeou, tamkajšnji reper, na svojem prvencu. Kombinacija rim, v katerih se nizajo znani izrazi, obrazi, fraze in prava mariborščina (polna slavizmov namesto lublanskih anglizmov), morda prvih nekaj postaj na CD-ju še ne prebija do stropa, vendar nato v kotalečem se nizu komadov kot Pi in Mali princ več kot dobro spelje do konca en polčas dolg trip.

S kakovostno produkcijo trasira model obdravskega east side sivega blokovskega repa za zgled mulcem v hlamudračah. "Naslednji dan abstiniram? Ne, absintiram. Cuker flambiram ..." Vredi. (2006, Jernastyle Records)

Vabljeni v Kulturni klub Dvorec na nepozabno hip hop reperski večer.

 

* - vstopnina: 3.00 €, z Lento 50% popust